Autók » Citroën » Xantia (1993-2001)

Xantia 2.0i 16v Exclusive

Anya-hajó-ha jó

Egy biztos, aki hidrós Citroent vesz két osztályba sorolható:
- Szívás az élete, mert ez nem egy egyszer? konstrukció
- Elégedetten hátrad?lve élvezi a kényelmes autózást, mert tudja hova kell vinnie szerel?höz az autót.

Ezeddig az utóbbi kasztba tartoztam. Üzemeltetési költségeim - leszámíva a drága helyeket, és a gagyi, általam beszerzett utángyártott szarokból adódó veszteségeket - szerintem reálisak ennyi éves autóhoz mérten. A belseje mind a mai napig maga a kényelem. Motorikusan a 200e km alatt egy kuplungcserét ért meg, mással nem volt problémám. Csak azok a rohadt kátyúk ne lennének;-) Valljuk be, nem a budapesti utakra terveztek egyetlen hazánkban forgalmazott futóm?vet sem ( kivéve talán a lánctalpas gépjárm?veket).

Azt hiszem részemr?l egy darabig nem szabaduok meg t?le, egyrészt mert nincs egy vasam sem, másrészt az általam okozott kissebb külsérelmek, valamint testsúlyomból adódó ülésszivacs kopás javításának áráért majdnem egy tökéletes autót kapok annyiért, amennyiért jelenleg egy 5-10 éves Suzuki Swiftet kapnék. Asszem a kett? között pedig van egy kis különbség.

Persze, amikor szegényke nincs fitt állapotban, ki nem állhatom, de ezzel szerintem így van mindenki.

Summázván: 2M Forint alatt (nem sokkal) olyan autóba ülhettem, amelyik szép nagy, van benne ABs, légkondi, f?thet? ülés és tükör, es?érzélkel?s ablaktörl? (!), meg lassan 200 000 km;-)

- Kanyarstailizátor - 2*17e
- Gömbök töltése - 20e
- kuplungcsere - 80e
- Kis pöcök a hátsó szintszabályzóban: 2*1600.

Citroen M5 Center - Jók is meg drágák is;-)

PJP Bt. - Ha Pisti nyúl hozzá, luxusautó lesz bel?le;-)

Fenntartási költség (5) Évjárat 1998
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 92000
Előző autója? Saxo 1.5 D Következő autója? Citroen C6????
Verdikt (6.9/10)

Citroën Xantia 1993