Autók » Citroën » Visa (1978-1991)

Visa 0,6 Club

Citromka

Igazából ? egy igazi családtag, és nem nálam kezdte pályafutását, viszont mindannyian nagyon megszerettük. Apukám hozta be Svájcból, akkor 8 éves volt, és még azt sem tudtuk, létezik-e még ilyen típus Magyarországon ezen kívül. De azzal, hogy kevés van bel?le, csak még jobban megszerettem! Lehet rá mondani hideget-meleget, de nem szabad elfelejteni, hogy 20 éves. Tényleg rohad, tényleg sokszor kell tolni, mert rendszeres tör?dést igényel, de ahhoz képest amit már szegény kapott eddig, nagyon jól bírja: Svájcban is valószín?leg munkásautóként kezdte, a maga kis 652 köbcentijével, a hegyekben. Aztán hozzánk került, mint családi autó, de végül apukám m?helyévé vált: cipelte a közel egy tonna szerszámát nap mint nap, több éven keresztül Végül megkaptam, aminek én mindennél jobban örültem! Hiába mondják, hogy kis köbcentis, és a teljesítménye a nullával egyenl?, mert nekem egyáltalán nem ilyenek a tapasztalataim! A kis boxermotor igazán jól húzza ezt a kisautót, és imádom a hangját, a kinézetét, hogy megnézik, hogy nem ismerik, hogy lehet vele lavírozni a városban, azt is, hogy iszonyatosan jó a rugózása, és mellette az ülések is igazán franciásan kényelmesek. Nem tudom, milyen lehetett új korában, de ennyi id?sen, a sok hibája ellenére is nagyon a szívemhez n?tt. Az biztos, hogy ilyen jellegzetes autóm nem lesz még egy!

- Lengéscsillapító csere volt többször, de az részben a nagy súly miatt is...
- Gyújtáskapcsoló
- Fekete doboz
- Halgenerátor
- Önindító
- Kipufogó teljes csere
- Futóm? kirohadt
- 3 ezer kilométerenként cserélni kell az olajat, mert keveredik egy kis benzinnel.
- A kerekek centírozásánál nagyon nem csípték, mert nem lehet stabilan rögzíteni a 3 csavar miatt, így nem mindig sikerült tökéletesen
- Télen figyelni kell a légh?tésre: rövid távon nem szereti ha túl sok hideget kap, így a reteszt össze kell tolni, hosszú úton viszont szét kell húzni, nehogy megf?ljön a motor.
- Ezeken kívül sok kis apróság, illetve amire én még nem emlékszem... :))

Apukám: a legjobb szerel?, a szívét is beleadta!!!

Fenntartási költség (7) Évjárat 1985
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 198500