Bimbikék igásló
Kényelmi szempontból a két első ülés fejedelminek is nevezhető, de hátra csak azokat ültettem, akikkel valami bajom volt. Csomagtartó ügyileg ebben a kategóriában egészen elfogadható a gép, bár az egész autó kárpitozása kissé szerényre sikeredett. Ez abból a szempontból előnyösnek bizonyult, hogy legalább rossz úton nem volt, ami zörögjön. Négysebességes váltóval szerelve "ütöm-vágom" stílusban vezetve egészen 5,5 literig fel lehetett tornászni a fogyasztását 100 kilométeren. Menet közben az utastere rendkívül csendesnek bizonyult, csak autópálya tempónál szűrődött be egy kicsit a motorhang. Elég élénken reagált a gázpedálra, csak utánfutó vontatásakor lanyhult kissé a lendület. A vételárát megérte, mert sokat mentem vele és ugyanannyiért adtam el, amennyiért vettem.
- Aránylag megbízhatónak lehet mondani, mert út közben sohasem hagyott cserben.Pontosabban egyszer, de az is az én hibámból történt, ugyanis trehányságom révén eldugult a gázolaj szűrő. Ezen felül izzítógyertya gyilkosnak is nevezhetném, mert két havonta kellett őket cserélni. Az első futómű erősebb volt a benzines kivitelnél, mégis túl gyengének bizonyult ehhez a nehéz motorhoz. 240000 km után meg kellett gyűrűzni, mert megnőtt az olajfogyasztása. A kasztni érdekes módon nem rohadt, ezen jó páran elcsodálkoztunk. A lengéscsillapítókat fel kellett újítani, mert már kisebb úthullámoknál is felütött, ráadásul 80 km/h felett alig lehetett vele az úton maradni.
Egy ismerősömmel közösen szervizeltük. Az osztályzat nem biztos, hogy fedi a valóságot, mivel egy kissé elfogult vagyok ezen a téren. Nem lenne szép dolog a volt főnökömet negatív kritikában részesíteni. Egyébként jó szerelő volt.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1985 |
Előző autója? | 120 L | Következő autója? | Fiat Uno 70 e |