Autók » Citroën » Saxo (1996-2003)

Saxo 1.1

Speedy Gonzales

Céges autóként jutottam hozzá valamivel több mint két éve. El?z? használója nem kímélte, napról napra "kis autó, pörgetni kell" felkiáltással hajtogatta be 190 centijét az els? ülésre, majd csikorgó kerekekkel, üvölt? motorral repült vele - az árokba. Ezért az autón elég sok minden ki lett cserélve/javítva/kalapálva/húzatva/drótozva/flexelve stb.

El?nyök/ami tetszett:

Az autó a régebbi családi Skodához képest luxusautó volt, de a mostani C Corsához képest fapados, döcög?s szekér.
Az 1.1-es motor városban teljesen jó volt, elég fickósan megugrasztotta az autót.
A kis csomagtartó ellenére elég jól lehet pakolni benne, f?leg ha lehajtjuk a hátsó üléseket
Városban elég csendes volt az autó, pofás volt a bels? tér.
Szervó nélkül is könnyen kormányozható, könny? vele parkolni, jól ki lehet bel?le látni.
Kis mérete ellenére elöl jól el lehet helyezkedni, hátul "kategóriának megfelel?". :)
A legnagyobb fagyban is els?re indult.

Hátrányok/ami nem tetszett

Ha kimentem a városból és rajtam kív?l még ketten ültek az autóban, akkor egyszer?en nem volt olyan hosszú egyenes, hogy egy 80-al haladó kamiont üveghang effekt nélkül le tudtam volna hagyni...
A futóm? 110-120 felett iszonyúan rázott, bár ebben biztos volt szerepe az el?bb említett árkos kalandnak is. Ha lassabban mentem, akkor semmi gond nem volt vele, gyorsabban meg úgysem hajtottam vele, mert 140 körül már annnyira er?lködött a motor, hogy megsajnáltam és nem nyomtam tovább. Állítólag 155 körül van a vége.
100 km/h felett nagyon hangos a motor és a futóm?, a menetszélr?l nem is beszélve.
A beépített hangszórók nagyon rosszul szólnak.
A fogyasztást semmilyen módszerrel nem tudtam 6.5 l/100km alá vinni. A hiba NEM a lábamban van, a Skodával 6-6,5 l/100km a Corsával pedig 5,3-5,8 l/100km fogyasztással járok. Mindhárom autót ugyanolyan körülmények között használtam/használom.

Összefoglalva: ideális városi lóti-futi autó, esetleg kisebb kirándulásokat is be lehet vállalni vele. Ha valaki ennél többre vágyik (nagyobb utak, esetleg autópályás közlekedés) akkor ez nem az ? autója.
Szerettem, mert pofás kis autó volt, szinte minden úton elment és sem engem, sem az el?z? használóját nem hagyta ott az út szélén. Sajnáltam, amikor le kellett adnom miután eljöttem a melóhelyr?l.
Nem szerettem, mert lomha volt és teljesítményéhez képest sokat fogyasztott.

- Fényszóró magasságállító kapcsoló - 15000
- Központi zár hidegben nem nyitotta/zárta a hátsó ajtókat - nem csináltattuk meg
- Sebességváltó lelkezdett akadni/recsegni 130e km körül - ez sem lett megoldva amíg én használtam

Pannon Car Holding, Gy?r - átlagos kereskedés, átlagos szolgáltatás, de elég udvariasak.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1998
Megbízhatóság (5) Vezetett km 20000