Jahahajjj!
Mindig szégyennel mászkálok: ö... lehet, hogy túl pesszimista vagyok a franko/latino autókat illetően. Ó, ez a sovénságom!Mégis, egy Peugeot (ami tan´képp Citroen is, PSA) mely szép. Is. Pihepuha. Fotőly ülések! Charme. Aztán egyszer egy pasinger azt mondta, hogy dzsaszta nem vesz "náci" autókat -inkább sírógörcsöt kap, amikor PSA-szerelmeit 8-10 évesen roncsra-adja látványra még szép állapotban. De újra csak PSA -mert azt szereti, a franciát, az kell neki. Nohát! -Illések és Omegák, zászlók és papnék meg ló-túlsó-oldalák! Rajta.
Nem volt más hirtelen. A feleségem akarta vezetni -majd a finom női kéz. Nyikorgás a váltó felől -ez csak a rudazat! Vígasztaltam. A szinte újszerű ülés tömete kocsonyaként remegett alatt. de nyikorog! Csak a rudazat -kenetlen, semmi. De az áttételek! Kapcsold ki a klímát! Ki az a barom, aki 1,1-es motorhoz klímát kér? Az első tulajdonosa, nem a második, akitől vennénk. Jó, klíma kikapcs´, motor, valamennyire, bőszül. Minden fokozat hosszú, bamm, hegyre föl második kevés ott, ahol a százéves Polo 1043kcm-esem zhúú-húzott föl. Most a kaszni instabil, vagy az üléstömet rezeg a [csúnyaszó))-m alatt -panaszlja az asszony. Kiáll -ezt a [csúnyaszó))-t nem vezeti: ez nem autó. Szaglik a kuplung (más is csúsztatván segített rá az emelkedőn, amikor meglepé a gyöngeség...) Khm. ...leparkolunk, a szabad helyen 2,45cm-es betondarabka, megközölöm: primm, fölakad valamin. Ordítás, állat vagyok, [csúnyaszó)) barom. A két gyerek a hátsó ülésen: megfeküdt az autó és az egyik kipufogóbilincs, pedig már kapott eleget, ért hozzá a betonrögecshez -nincsen baj. Az egyik fiam megjegyzi, hogy szép a műszerfal -és jó anyag. Megkopogtatom neki, kopp, kopp. Ez olcsó kategória, a százéves Polo is így kopogott. Csak a 300000-et futott motorja nem csörgött ennyire... Jó, még ide, oda... a fogyasztás kb 12 literre jött ki, de ezt kumulálom azzal, hogy a körülmények, a hőség, a lejtőn bekapcsolt klíma... Legjobban a csomagtartóját szerettem. Szűz volt még az istenadta.. és klatt, halkan csukódott fedele (amit nálunk 3/5. ajtónak téveszteni szokás...). Jól indult, pöc´re. 1 c-vel. Sírt a drágám, amikor visszadtam ..ezt nem birom. "Ments meg! Vigyél magaddal! A durva női csuklók és bokák, az ecc-pecc váltókezelés! A körmök! Az ülésem alá bedobott ez+azok!" A szívemet meghódította: A gyöngékkel, az elesettekkel kell lenni. "Ö... kicsi nekünk" -hazudtam igazat a flegma tulajnak. Nem lepődött meg.
- ...hál isten, az egy nap alatt semmi... Csak a kuplung szaglott (amikor átvettem, de vezetés közben "gyógyítottam" )
Sergiani SA
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2003 |