Nagycsaládos álom
1 hónapja vettük, 9 személyes. Eddig nagyon meg vagyunk vele elégedve. Végigpróbáltam a kokurenseket:
Renault / Opel - nincs állítható ülés, régi design
Mercedes - kényelmetlenebb ülés, drága alkatrész
Toyota - régi design, nincs hátsó klíma, nem állítható az ülés
VW T5 - csak a drága caravelle és multivan kivitel "személyautós", ezek borzasztó drágák és csak nagy motorral elérhetőek. Emellett a tolvajok egyik kedvence
Fiat / PSA - takarékos motor, kényelmes beltér, modern design
Fentiek alapján a Fiat / PSA mikrobusz bizonyult a legideálisabb választásnak. Kényelemben verhetetlen, az egyetlen hátrány, hogy 9 személyes változatban (nekem ilyen van) az dupla utasülés sajnos kényelmetlen, ez nem alkalmas hosszútávon 2 ember utazásához. Ilyenkor a karfák is elmaradnak az első ülésekhez :(.
Teherautós felépítéshez képest elég jól gyorsul, fogyasztása is baráti (klíma, kiegészítő fűtés használata), a hátsó üléseken felnőttek is teljes kényelemben és komfortban tudnak utazni, hála a hátsó klímának és a dönthető üléseknek.
Magyarországon jelenleg ez a legnépszerűbb kisbusz típus, használtautós választék is viszonylag jó, kis szerencsével ki lehet fogni alig használt, fiatal magyarországi vezetett szervizkönyves autót is egy alsó-középkategóriás autó áráért.
Szerviztapasztalatom eddig nincs, az autóban minden hibátlanul működik. Később részletesen fogok írni arról, mi történt.
2 évvel a vásárlás után az alábbi hibalistáról tudok beszámolni:
- oldalajtó nyitó bowdennél letörött a műanyag rögzítő (emiatt kívülről nem működött a kilincs), ezt házilag rögzítve tökéletesen működik.
Most 72.000 km van benne és azóta is hibátlan :)
- Ajtónyitó bowden
Saját magam