Ronda de jó
Két ducato után jött a jamper.Első ducato Fiat M5 1.9td 2001.Francia motorral 3-tól nagyon ment .Hidegen hangos volt a motor ,de az autót nagyon szerettem .Fiat M5 értékelés 2004-es adat értékesítés és szervíz a lista 3 szintjén .Második ducatom 2.0 jtd Csiki-bege M3 értékelés fönt a népitéleten.Azzal a kiegészitéssel hogy az értékesités az igéret földje ,az átadás a magyar valóság ,télen nyári gumival ,hiányzó kartámasz,hátramenet imádkozva,alvázvédelem javitása+2hét az átadás.Viszont a szervíz nagyon jó ,udvarias határidőt tartó ,hozzáértő emberekkel.Csak PÉNZ is legyen nálad.Bár az EGR szelep hibát én találtam meg ők nem.De ez a múlt. Ítt az új jumper külsejéről ne beszéljünk ,belsőrész viszont személyautós felszereltségű.A 2.2HDI motor nyomatékos ,csendes erőforrás ,bár a váltót szerintem házasitották hozzá ,a motor PSA-FORD fejlesztés .az autóval eddig 4000km mentem ha lesz hibája megirom.Második bejelenkezés 14500km tetőantenna kilazult megcsinálták ,ajtóknál a csavarok kilazultak meghúztam.Kényelmes,jól megy,a szerviz értesitet hátsó tetőcsomagtartónál merevités tesznek be és lesz egy szofverfrissités.Eddig jó bár a ducatonál 24500km kezdőttek a hibák napi Budapesti használatba.csiki-bege szervizre visszatérve most vettem tőlük egy használt tgk.előleg előtt pontosítottuk ki mit fizet!Valóság: Add a lóvét, húzz a picsába.Ajtócsapkodás ,űvőltözés az értékesitővel eredmény szervíz-kuka, minimális árengedmény vidd az autót .Javítás házilag megzsíroztama rudazatot,kicseréltem a hátsó rendszámtáblamegvilágító lámpákat.Ezt a szerviz két hét alatt nem tudta megjavítani ez volt az ő vállalásuk Értékelés nulla.A ducatonál FIAT TGK.Márkaszerviz az EGR szelep hibát nem tudták azonosítani.
2009 07 09 30900km Szélvédő beázott cserélték,ékszíjtárcsa hullámos volt cserélték,egyenetlen alapjárat légtömeg mérőt cserélték.Kértem csereautót adtak 120LE-st,ég és föld.Az enyém csak akkor gyorsul intenzíven ha nyomod neki,a másik alapból ,más a motorvezérlőelektronika.De amúgy tökéletesen teszi a dolgát nap mint nap városi forgalomba.Meglepetés most ért, nem kaptam csekket,telefon :PSA Finanszirozási RT ügyfélszolgálat=K&H ügyfélszolgálat.NESZE PARASZT.A K&H majnem legdrágább? bank a kiegészitői miatt(saját tapasztalat csomagtérbiztosítást köttettek és ők voltak kedvezményezettek,én dolgaim után nekik fizettek volna.)A PSA az ő cégük s mi fizetjük RT+rt=még drágább hitel.na pá majd jelenkezem.
- Első fékcső visszahívási akció
Citroen M5