Családi fuvarmasina
Nagyon kényelmes kocsi, a családnak 3 gyerekkel ideális, van bőven lábtér és széltében is elférnek a gyerekek. Volt már korábban is használatban nálam Picasso az előző szériából, szóval kb. azt kaptam, amit vártam ettől, az új verzió még jobbra sikerült. Kényelemben verhetetlen.
Tele van olyan apróságokkal, ami könnyíti a család életét (kistálca, rekeszek, elemlámpa). Könnyen vezethető és az elektronizáltság ellenére könnyen megtalálható volt minden a műszerfalon. Egyedül az Eco Off gomb van egy kicsit elrejtve - én nem szeretem használni a start-stopot. A 7 ülésessé alakítás gyorsan megy.
Az 1.2 turbómotor városban elég, autópályán is 130-ig jól húz. Utána kevésbé, de én öregurasan vezetek, szóval bőven elég. Mindenesetre nem egy Ferrari, de nem is ez a cél.
Átlagban 7.8-8 liter körül eszik 50-50% város vidék megoszlásban. Mindenképpen benzinest akartam a rövid utak miatt - sajnos ezt a modellt már nem forgalmazza Citroen Hungária, amit nem is értek.
A hátsó tolatóradar nagyon kell, sőt ha lehetne előlre is szerelnék egyet. Nagyon jól variálható az utastér, kisszekrénytől kezdve mindent el tudtunk vele szállítani. 7 fővel is el tudtunk menni kisebb utakra.
Komoly problémám nem volt egy év alatt, a hátsó hídat garanciában cserélték. A kötelező szervíz emberi áron megúszható.
- Eddig garanciában csak a hátsó híd ment tönkre, bár a szervíz szerint erre van visszahívási akció, tehát valószínűleg ismert hiba. - Az elmúlt 1 évben 2-szer hívtak vissza, egyszer a biztonsági öv miatt (ez nem volt hibás), egyszer a ajtókilincsek miatt (ezt garanciában cseréltek). - - Egyébként tökéletes, az elektronikával sincs gond.
Citroen Pásztor - Rendben vannak, gyorsak, kommunikatívak.
Citroen Őrmező - itt kevésbé tetszett a kommunikáció, olajcserére jó volt.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2015 |
Előző autója? | Roomster | Következő autója? | DS5 |