Utazásra termett
Használtan vettem, 58 ezer km-rel, ami alatt egyszer cserélt az előző tulaj olajat. Nem az ő hibája, a gyári előírás ugyanis 30 ezer km volt. Na, nagyjából ez pecsételte meg ezeknek a motoroknak a sorsát, ez tette őket hírhedtté.
Az enyém a kevésbé hírhedt, turbó nélküli volt, én már 10-12 ezrenként cseréltettem az olajat benne, ami ennél a motornál kötelező.
Ettől függetlenül úgy 130 ezer km után nálam is megnőtt az olajfogyasztás, legrosszabb időkben 2 l is belement 10 ezer km alatt. A szelepfedél-tömítés, majd teljes vezérléscsere ezen segített, csökkentett valamennyit.
Az autó ettől függetlenül soha nem hagyott cserben mindig biztonságban és kényelemben eljuttatott minket bárhova.
A 120 Le szívómotor kevésbé lomha, mint számítottam rá. Nyilván a sportosságnak nyoma sincs benne, de ki az az őrült, aki sportosságot várna egy családi busztól.
Szerintem ez a legjobb kialakítású egyterű a mai napig. Tágas, kényelmes, praktikus, hatalmas a csomagtartója, zseniális a kilátás az autóból, egyszerűen élvezet vele az utazás. Akinek 3 gyereke van, nem talál jobbat, ma meg már főleg, hiszen az egyterűk szép lassan kihalnak a SUV-őrület miatt. (Amiben az égvilágon semmi logika nincs)
Ha csak a szívemre hallgatok, egy új Picassóra (Spacetourer) cseréltem volna le, de már nem kell nekünk ekkora kocsi, így felesleges pénzkidobás lett volna.
- Hűtőfolyadék-rendszer - Hátsó lambdaszonda - Vízhőfokmérő
Citroen VácKedves személyzet.
Papa Szaki Autószerviz, GödöllőTHP-vel, Vti-vel csak ide érdemes.
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | Xsara Picasso | Következő autója? | SX4 S-Cross |