Autók » Citroën » Grand C4 Picasso (2006-2013)

Grand C4 Picasso 1.8 Collection

Kényelmes bálna

Utastér anyagminősége nem a legjobb, nincs vele semmi baj, de ha hasonlítani kell a konkurenciához, akkor a Volskwagen-hez képest nem olyan jó, de mondjuk 1 Opel Zafirához képest ég és föld. Ez előtt főleg német és japán kocsink volt: BMW, Opel, Mazda, de 3 gyerekkel nem sok megfizethető alternatíva van az egyterűek között.

Ezeket az autókat néztem benzinest kerestünk mert napi 10-20 km-t használjuk:

Avensis Verso: Túl nagy, és alig van belőle. (benzines meg pláne)
Zafira: Ilyenem volt, nem férünk el rendesen, és az újabbakból alig van olyan, amiben normális számú légzsák van 5 ember számára. (ebből van sok benzines, de max 4 légzsák)
C-Max: kicsi
Renault Grand Scenic: Ismerősnek van, sok elektronikai baja van, fórumokban is panaszkodnak
S-Max: Drága és főleg dízel van belőle
Mazda 5: Csak diezel van szinte belőle, és a középső sor középső ülése nem teljes értékű.

Szóval benzines, magyarországi, leellenőrizhető első tulajdonú kocsit keresetem legalább 1.8-as benzines motorral, és a C4 Grand Picasso-t találtam fél év keresgetés után.

A gyerekek kényelmesen elférnek, a feleségem - aki vezeti -, nagyon szereti.
Érdemes arra figyelni, hogy a gyertya rendesen időben csélve legyen (60000 a gyári csere idő), de már 50000 körül érdemes utána állítani, vagy cserélni, mert egyébként nagyon lomha. A belső zajok a csomagtérből behallatszanak, azt nem igazán lehet kideríteni, hogy mi nyekereg, de eddig egyetlen egyterűmben sem volt túlságosan halk...

Égő csere tök egyszerű semmi extra.

Utazásnál simán elfértünk, a csomagtartó sem volt fullos. Kényelmes, vezetni, nem volt fárasztó benne a nyári úton vezetni.

Ár/teljesítményt nézve kiváló azoknak, aki biztonságos kocsit akar megfizethető áron.

- Első félév használat után: - Fényszóró égő csere, rendszámtartó feletti égő csere. - - Nem hibák, de foglalkozni kellett vele: - - - kopó dolgok vásárláskor: összes fékbetét csere (okosba 35000 ft fékolajjal együtt), illetve gumi csere, mert előző tulaj, nem nagyon pumpálta fel a kereket és ez nem igazán tett jót a guminak) - Új gumi a méret miatt elég drága 215x65xr15 cirka 30000 ft/db - - - kisfiamnak sikerült a műszerfal alá bedobnia 1 pénzt, ezt ki kellett halászni

Citroen Wallis. Korrek szerelők. (végignéztem a kötelező szervizt és a fékbetét cserét) pénz kihalászásnál, nekem kellett megmondani, hogyan kellene a műszerfalat szétszedni. (ez nem annyira jó pont, ezért 8-as)

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 52000
Előző autója? Zafira Következő autója? X5
Verdikt (8.9/10)

Citroën Grand C4 Picasso 2006 (2006)