Jóllakott ragadozó
Kellett egy nagy autó, mert azért az az igazi, ha vas van körülötted. Természetemnél - és pénztárcámnál - fogva a 20 évesnél fiatalabb szóba sem jöhetett, nem tagadom, e tekintetben gerontofil vagyok. Szemeztem W123-assal, W115-össel, volvo 240-essel.
De tavaly nyáron, fél évtizedes kóma után felébredt a kacsám, s tudatosította a rég elfeledett érzést: a citroen az citroen. Na ezután szólt be nekem a sors, s azon találtam magam, hogy n?mmel Németalföldr?l Bp felé utazunk camille-al (elnevezve az el?z? tulajról).
A vezetése egyedülálló, a kormány egyujjas szervó, ugyanakkor rendkívül direkt, holtjáték nuku, oda fúrja az orrát, ahová terelem. (asszony szerint könnyebb vezetni, mint a fél éves corsát, és messze nem ül annyit kormány mögött, mint michelle mouton) Eleinte idegen a fék (pedálút kb. háromnegyed centi), de rendkívül jól adagolható és mint a satu..., továbbá fentiekb?l és a hosszú tengelytávból következ?en a kanyartechnika kiemelt figyelmet kíván.
Az ergonómia tökéletes, a kapcsolók lehelletfinomak, csak rágondolok, hogy hármasból négyesbe kéne váltani, s már le is esett a fordulatszámmér? mutatója.
Az ülések óriási fotelek könyöktámasszal - elöl és hátul, utazni benne olyan, mintha nagymama fülesfoteljéb?l bámulnánk a verandán, amint a kert tovaszalad. Mozi benne minden eltöltött perc.
Macskak?, fekv?rend?r, földút? Ugyanmár... 30 centis a patka? Szervízállás, vár fél perc, ?rhajó megemelkedik, már fenn is vagyok.
Cápa. Komótosan halad, figyelemre se méltatva a körülötte ficánkolókat, el?lnézetb?l gyönyör?en agresszív a tekintete, ledermetsz, ahogy belédfúrja sárgán fényl? sunyi négy szemét, és azért no, ha odalépek a nyugdíjas technikának, hörögve veti magát áldozata után.
Csak jót, csak nagyon jót tudok írni. Az tény, hogy folyamatosan gondozni kell - de azt is gyönyör?séggel és örömmel. De ezzel nagyrészünk így van, fussunk bármivel.
Egy barátom mondta: "egy id? után egyszer?en nem érzed jól magad, ha nem mentél vele aznap." Fél év után itt tartok...
- ablaktörl?motor (szénkefe cserélve)
- hátsó index (csatlakozók cserélve)
- teletankolva folyik a benzin (nem tankolom tele, javítás folyamatban)
- elszakadt ékszíj (gyorsan javítva)
Balázs Garázs
sk
| Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 1973 |
| Kényelem | (10) | Használati időtartam | 0 év |
| Teljesítmény | (7) | Km vásárláskor | 0 |
| Megbízhatóság | (8) | Vezetett km | 5000 |
| Szerviztapasztalat | (2) | Átlagfogyasztás | 10 l |
| Előző autója? | de luxe | Következő autója? | azér´ valamikor lesz W123 is... |
| Ennyire szerette | (10) | Megérte a pénzét? | nem |
| Verdikt | (6.6/10) | ||

Újra itt a Digó Limó, az egész estés, színes, szélesvásznú népítélet
Alfi
Örömteli sz#rbanyúlás