Autók » Citroën » C8 (2002)

C8 3.0 exclusive automata

Kényelmes francia batár

Nagyon kényelmes, hatalmas belső tér. Szerintem a müszerfal idióta és ronda a középre rakott ronda zöld műanyag műszerekkel. Középszar beépített rádió, ronda műanyag kapcsolók. Nagyon jó az automata klima, csendes, hatékony, nem fúj hideget az ember arcába, mégis hatásos.
Négy sebességes elég lomha automata váltó, de ezzel a motorral nagyon kellemesen megy. Utazósebessége 140km/h és 160km/h között értelmes. Megy persze gyorsabban is, de minek. Fogyasztása ebben a tartományban 13-16l között van. Városban kb.14l-15l t eszik.
Nagyon szeretem vezetni. Az ember nagy csendben és kényelemben ücsörög, csak a gázt kell nyomni. Mivel elsőkerekes és mindenféle elektronikus okosság van benne, téli havas hegyi úton is hihetetlenül stabil és biztonságos. Ennél stabilabb csak négykerékhajtású kocsi volt, amit idáig vezettem.
Ennek a modellnek középen és hátul is 2-2 db ülése van, ezeket egymástól függetlenül lehet kiszedni. Karfás, nagyon kényelmesek az ülések. Akár 10-12 órás utat is meg lehet tenni minimális pihenőkkel. (a kisebb modellekben középen egy 3üléses pad van) Ha minden ülést kivesz az ember, nagyon nagy rakodótér keletkezik, amiben szinte minden berakható.
A hátsó ajtók tolóajtók, gombnyomásra nyitható-csukhatóak. Ez nagyon praktikus, de egyben egy gyenge pontja lesz a kocsinak pár év múlva. Az árát nem nagyon tartja, mint ez szokásos a francia kocsiknál. Én hosszú távon szeretném megtartani, ezért ez nem igazán érdekel. Fogyasztása a mérete és teljesítménye alapján szerintem bőven elfogadható. Általában mindenki a dizel változatot választja, de kis éves futásteljesitmény esetén semmi előnye sincs ezzel a benzines V6-sal szemben.

- Benzines V6 motor, egyik oldali gyújtótrafó sor meghalt, gariban cserélték. (Állitólag ez szériahiba, csak nem csináltak rá hivatalos visszahívást)
- Hátsó fékek szörnyen csikorognak, hiába cseréltek betéte, még mindig csikorog. A szervíz szerint ez ilyen, nem tudnak mit tenni. :( Ez a hiba a C5-nél is tipikus)

Wallis Váci út. Katasztrófa egy hely. Egy téli gumi csere náluk 2 óráig tart - felnin lévő saját garnitúra mellett!) Mivel minőségbiztosítottak, ennek köszönhetően egy csavar meghúzása is akkora procedúra, mint egy komplett motorcsere. Külön minőségbiztosító által elkövetett próbakörrel, stb. Ha lejár a garancia, biztosan nagy ívben el fogom kerülni. Szerencsére ritkán kellett idáig hozzájuk fordulnom.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1993
Előző autója? Sharan 2.8V6 Következő autója? nem készülök
Verdikt (7.4/10)

Citroën C8 2002 (2002 - 2007)