Luxus - néha kétségek között
Nos. Új C5-öst nézni, venni mentünk, Ő ott állt a szalonban, beleszerettünk, aztán kiderült, hogy használt, a Citroen Hungária egyik menedzsere ment vele. Árból nem engedtek, de két hónapig nem találtunk mást, visszamentünk, és láss csodát akkor már sikerrel alkudtunk, megvettük. Első nap után - pesti dugóban 30 km - megadta magát. Este 8-kor tréler vitte el a belvárosból. Beesett a kuplung, mert szivárgott a munkahenger. Garanciális, elvitték, adtak (volna ha kérek) csereautót, és két nap múlva mehettünk a megjavított autóért. Bosszantó hiba, de szerintem bármelyik autóval előfordulhat - bár a citroenhez az átalgnál valóban nagyobb szerencse kell - ezért vettem garanciás autót (a vásárlásnál alternatíva volt egy 6-7 éves s80, s60 - garancia nélkül). Azóta nincs vele gond, bár csak 3000 km-t mentem (véleményt 10.000 km-enként frissíteni fogom.)
Külső: a régi C5 nem tetszett, de ez az új gyönyörű
Belső: hatalmas, kényelmes, és szép. Nem hittem volna, hogy ennyire sokkal jobb egy nagyobb autóban ülni.
Motor: ez a kétezres benzines. Az alap az 1.8-as, amit szerintem nem szabad megvenni, mivel ez a 2000 ccm is csak "elég" az autóhoz. Papíron 10 alatt gyorsul - ezt nem érzem - és 200 felett megy - ezt se érzem, de ezt legalább le tudtam ellenőrizni.
Felszereltség: rengetes extra, nem is lehet őket felsorolni, de teljesen meg vagyok velük elégedve. Ebben és az árában szerintem verhetetlen az autó, bár az esőérzékelős ablaktörlőnek és a sötétedés érzékelős fényszórónak az égvilágon semmi értelme nincs. A hidraktív felfüggesztésnek viszont annál inkább. Hihetetlenül kényelmes az autó.
Ha 2-3 napig nem vezettem, már alig várom, hogy beleüljek.
- Kuplung munkahenger.
M5