Innováció mindenek felett!
Feleségemmel mentünk autót nézni, de nem akárhogy. Vittük a 3 gyerekülést is. Több típus is szóba került (Mazda6, Avensis, Toledo, Passat, SuperB). Elöl majd mindegyik kényelmes, de a hátsó sorokban más a helyzet. Messze a C5 volt a legnagyobb, kényelmesen befért a 3 ülés (nem magasító!). Alapfelszereltségben itt mindent megkaptunk, amiért a konkurenseknél súlyos százezreket kellett volna otthagyni (CD, digit.klíma, ködlámpa, fényszóró mosó, ESP...). Vízöntő vagyok, az innovatív dolgokért rajongok, és abban a C5 verhetetlen! Volt már több francia kocsink is, egyikkel sem volt soha probléma, tehát nem is volt kérdés, ezt választjuk.
Nem bántam meg. A kényelem minden elvárásomat teljesítette, sosem hagyott ott sehol.
Az utólagos riasztó beépítéssel voltak problémák, nagyobb esőknél beázott a jobb eleje. Többszöri nekifutásra a szervíz kiszerelte az egészet, és beépítette újra. A hiba azóta nem jelentkezett. korrektek voltak, kaptam csereautót, elnézést is kértek, ritka az ilyen.
5-6 ezrenként elkopik 1 liter olaj, de szerintem úgysincs olyan kenőanyag, ami kibírna 30.000 km-t.
Alacsony fordulaton lehetne erősebb, de 5.-ben padlógázon HDI-ket reggelizünk az M6-oson. Az óra adatai már-már hihetetlen mértékben megegyeznek a GPS által mutatott értékekkel, a maximum, amit ki tudtam csavarni belőle az 216 km/h volt (klímával, teli tankkal), de ez nagyon függ attól, hogy hol tankolok.
Ha nem sietek, és figyelem a mutatót, 6,8-as átlaggal is elmegy, de ha betévedek a belvárosba, akkor vidám 12-ig felmegy a fogyasztás.
- Bal hátsó hangszóró megadta magát, garanciában cserélve.
- ABS-ASR-ESP időnként hibaüzenetet küld.
- Szereti az olajat.
- Bal első ülésfűtés