Családos Bálna
Ott kezdődött a történet, hogy a Volvo S40 diesel már kezdett kicsi lenni. Jött a második gyerek: babakocsi, kiságy, bicikli stb. már nem fért volna be az autóba. Nagy kombit akartam: C5 break vagy Ford Mondeo jöhetett szóba. Mivel gyakran megyek Erdélybe és ott óriási előny a nagy hasmagasság és a jó rugózás, a híresen rossz útviszonyok miatt C5 lett belőle.
Nem bántam meg, sőt! Nem is tudok elképzelni jobb (vagy inkább praktikusabb) autót számomra.
A rugózás és a futómű nagyon kényelmes, kicsit sem direkt (ez azért meg tud tréfálni - egyszer 10km-t mentem városban defekttel és nem vettem észre). Erdélyben földutakon 70-80-nal nyomom és nem ráz! Ha bármi nagyobb akadály van: kő, útborda, patak vagy járdaszegély felemelem és már túl is vagyok rajta! A terepezési képességeire jellemző, hogy már hiányoltam a felezőt és az összekerékhajtást...25cm hasmagasság már terepjárónak számít.
A motor kiválló! Érdekes módon városban nekem kevesebbet fogyaszt 5,5 körül, mint országúton ahol 130nál 6l-rel elmegy.140nél már inkább 6,5 ,sajnos. Egy erdélyi úton telerakva 5,5-5,8l.
Belülről: Nagyon kényelmes, a bőrülés gyerekek mellett nagyon előnyös, könnyen tisztán tartható, rengeteg zseb mindehol. A csomagtartó óriási, minden belefér. Egyszer vittem benne 600kg padlólapot - ez ugye nem ül le - csak a fék fogott gyengébben.
Sok olyan praktikus dolog van benne, amik apróságok, de jól jönnek: pl. ha kinyitod az ajtót kivilágítja km számlálót, ez benzinkútnál kapóra jön.
Összesítve: számomra tökéletes. A feleségem is nagyon szereti vezetni, pedig nem kicsi autó!
- Kuplung, kábelköteg, féltengely mind garanciában
Citroen Nagy - Bécsi út
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |