Autók » Citroën » C5 (2004-2007)

C5 2.0 HDI

C5 vedes

Udv mindenkinek!

A rengeteg C5 szidas utan gondoltam leirom az en kellemes tapasztalatomat az autoval.
A lenyeg:
Az auto 2005 juniusi es jelenleg 85000 kilometer van benne, apammal hasznaljuk kozosen. A kilometrek teljesen vegyes hasznalatban kerultek bele. Mint motorikusan, mint kenyelemben szerintem nagyon jo auto. Minden autot masert lehet szeretni, a citroen nagy elonye a kenyelme es a jo diesel motorja. A fogyasztas nagyon lab fuggo, apamnal 6 liter, nalam 7. Persze meg lehet vele etetni 9et is, de ahhoz digitalisan kell vezetni (padlogaz, padlofek). A legutolso hosszu utam egy Magyarorszag Hollandia tav volt, 1500 km egyhuzamban tetoboxal, megpakolva, Nemetorszagban vegig 180 es egy nyikkanasnyi baja nem volt az autonak.
Hibak:
Turbo - 1-2 iteletben lattam ugyancsak ezt a hibat. Az eset ugyfest, hogy az autoban teljesen random modon nem megy a turbo, es olyan lesz mint egy baromi gyenge szivo diesel. Ez roppant kellemetlen elozes kozben! Orvoslas: felre, motor leallit, beindit, hiba megszunt, tovabb. Szerviz tokeletesen tanacstalan. Azt mondtak hogyha sokaig csinalja turbo csere lesz. Nem zavar, van meg ra ket ev assistance. Masik hiba a tolatoradarral van, ami eddig ketszer nem mukodott, aztan egyszercsak meggyogyult. Passz.
Meg egy problema az alkatreszek ara. Bar errol nem a kocsi tehet, de szerintem egy kanyarkoveto xenon lampatestert elkerni 450.000 HUF-ot "enyhe" tulzas.
Tomoren ennyi. En szeretem ezt a kocsit, es ha nem lesz nagy baja marad is.
Ja, meg egy lenyeges informacio: a motor 6.-ban 170-nel porog 3200-at, azert szerintem ez eleg jo.

- Turbo
- Parkolo szenzor

Geringer, Komarom

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? C5 Következő autója? passz
Verdikt (7.1/10)

Citroën C5 2004 (2001 - 2007)