Piki a babakocsi
Jön a baba, ment a bömös:)
Sok, visszatekert km órás, kintről behozott foshalom használt autó megtekintése után úgy döntöttem, kicsit visszaveszünk a presztízsből, és ár-érték arányt, biztonságot, és a gyermek kényelmét helyezzük az előtérbe.
Peugeot 5008, és az új Picasso között ment a vacila.
Végül egy jó tesztautós ajánlat megkönnyítette a döntést, és a Piki nyert.
Intensive felszereltség, üvegtető, park assist, gps, bazi nagy lcd panel(ek), holttér figyelő stb. a Peugeot labdába sem rúghatott az elavult felszereléscsomagjaival.
Jó választás volt,a feleségemnek is nagyon tetszik, főleg a méretei, és a használhatósága miatt. Bőséges a helykínálat, mégsem tűnik nagy debella autónak.A hátsó üléssor lábtere meglepően nagy, viszont az üléseket kisebb termetű emberek méreteire szabták. Az első ülések kényelmesek, és eddig egy autónkban sem volt ekkora hely a térdeimnek oldalirányba.
Először mikor vezettem, az volt az érzésem, hogy egy nagy, panorámaablakos busz volánja mögött ülök, és fura volt, hogy nem kell előrehajolnom, ha a jelzőlámpát akarom látni.
Ugyan 1.6hdi létére jól húz, sportos menettulajdonságok nem igazán jellemzik, inkább utazásra, kirándulásra buzdít, mint kanyarvadász határokon autózásra.
Összességében ideális babaszállító autónak tűnik, még a formája is kicsit olyan mint egy babakocsi.:)
Remélem megbízható, hibamentes autóként sok szép helyre eljutunk vele.
- Akkumulátor cserére szorult, mert nem működött rendesen a stop-start rendszer. (csak 70%-ig töltődött fel).(Tesztautóként biztos sokszor lemeríthették...) - A garanciális csere után minden tökéletesen működik. - Az akkugarancia most változott a Citroen-nél. Eddig 6 hónap,vagy 10000km volt, most a teljes autó garanciaideje.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2013 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |