Autók » Citroën » C4 Picasso (2013)

C4 Picasso 1.6 Bluehdi

Francia szemét Citroen

Az autót utálom. A szervizt utálom. Úgy bántak az emberrel mint egy darab szarral, mert szólni mert a hibákról.
Soha többé veszek francia autót. A Nádor Autó győri céggel vagy alkalmazottaival remélem soha nem kell találkoznom. Az adblue folyadékot melléöntötték a csomagtérbe, amitől később rozsdavörös lett minden. Ellenségesek voltak. Egy próbaút alkalmával a hideg motort egyesben leszabályozásig pörgette a cég főnöke. Ennek semmi értelme nem volt, nem értem máig, hogy erre miért volt szükség? A Citroen magyarországi központja sem tudta megoldani a hibákat. Az üzemanyagot kihajtották belőle a budapesti úton, de nem voltak hajlandók visszatankolni. Hosszú útra nem mertünk vele elindulni, mert annyira megbízhatatlan volt. A régi Peugeot 807-ben sokkal jobban bíztunk 13 évesen mint ebben teljesen új korától fogva. Sok bosszankodást és kellemetlen pillanatot okozott. Egy alkalommal vészfékezéssel kellett megállnom egy kamion előtt ami elém hajtott egy mellékútról, hirtelen tolatnom kellett mert a forduló kamion folyamatosan közeledett az oldalával. Lefulladtam és ezután a kuplung kinyomása után az autó nem indult újra és centiken múlt, hogy a kamion vége nem ugratott fel a kocsi elejére.
Soha többé PSA.

- Már 2 hetesen jelentkeztek a hibák. start stop rendszer rosszul működött, elektronikus kézifék néha nem oldott ki percekig, rádió nem kapcsolt le ha megszakadt a blutooth kapcsolat( órákig ment leállított bezárt autóban). Első fényszórók belülről koszosak, a gyári tapadókorong nyoma látszik). Oldalszélben vezethetetlenül imbolyog. A kezelőpanel többször lefagyott, nem lehetett vezérelni semmit pl. Klíma, rádió..

Opel Nádor.

Fenntartási költség (3) Évjárat 2016
Kényelem (5) Használati időtartam év
Előző autója? P807 Következő autója?
Verdikt (2.8/10)

Citroën C4 Picasso 2013 (2013)