A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Citroën » C4 Cactus (2014)

C4 Cactus 1.2 Puretech 82 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Művészi szaladgálós

Szöveges ítélet

Ez az alapvetően csajos kinézetű autó tökéletesen megfelel 4 fős családnak - 2 kicsi gyermekkel (7 és 2 évesek). Csomagtartója bőven elég még egy nyaraláshoz is. Teljesítménye normál közúti közlekedésre megfelel, de ha vészhelyzet van, visszaváltással fel tud gyorsulni, ha kell. De persze nem egy erőgép. Rövid utakra használjuk általában a nejemmel közösen (ő többször).
Amit negatívumként szoktak emlegetni, szerintem meg jó: hátsó ablakok csak kibillenthetők, nem lehúzhatók - a gyerekek szeretik ezt a verziót, első pillanattól kezdve lelkesen nyitogatják, és nekünk is megfelel, hogy nem hajolnak ki rajta.
Légbeömlő hiánya jobb szélen - úgysem használtuk sosem a korábbi autókon sem.
Olcsó anyaghasználat - mihez képest? Nyilván nem BMW minőséget vár el az ember, szerintem kellemes érzés, bármihez ér benne az ember.
Nem ergonomikus a központi computer, amiről MINDENT IS irányítunk - na ebben van valami, néha nekem is meggyűlik a bajom, amikor egy forgalmasabb útszakaszon állítani kell a hőmérsékleten, de éppen a zenelejátszóra van állítva...
Ülések szerintem kényelmesek, plusz, a két gyermekülés között még én is elférek hátul, középen, ha muszáj (90+ kg).
Az Airbumpnak nem sok hasznát vettük még (azt hiszem legalábbis, de lehet, hogy megakadályozott már több rányitásos sérülést, csak nem létszik ugye a nyoma), mert mi kétszer nyitottunk rá egy tereptárgyra, de mind a kétszer 1 cm-rel az airbump fölé ment a találat, és szerintem a hátsó ajtóélekig kellett volna kivinni, mert azok a neuralgikus pontok.
Tartok tőle, hogy a hátsó ajtók utáni oszlopra ragasztott fekete csík fel fog jönni, mintha 1-2 helyen hullámosodna már.
Az alját nemrég néztem, elkeserítően barna színű, különösen a kipufogócső. Természetesen a rohadástól még messze jár, de lehet, hogy érdemes lenne lekezeltetni.
Az utcán sokan megnézik amúgy. Főleg nyugdíjas bácsik, meg fiatal felnőttek, akiknek jellemző reakciójuk: "Ez meg milyen kocsi má'?"
A miénk bordó, ezzel a színnel nem annyira feltűnő, pedig a Helloyellow fantázianevű példányt akartam először megvenni, de az már mégis csak túlzás lenne.
Sötétben a morcos LED világítása és erőteljes fényszórói miatt előfordult már velem, hogy nála sokkal több lóerővel megáldott autók sofőrjei indexeltek jobbra, hogy menjek el mellettük - DE HA EGYSZER NEM MEGY, meg nem is akarok 120-szal menni??? Szóval sötétben valami vagányabb és fickósabb autónak nézik, ez azért tetszik, de vicces.
Tempomat (én inkább cirkálómódnak hívom) nagyon jól osztja be az erejét és a fogyasztását, és ahol lehet használom, a limit funkciónak még nem jöttem rá a gyakorlati hasznára. Egyszer már kipróbáltam, ijesztő volt...
Az üveg minőségére hívnám fel a figyelmet: gyárilag Pilkington szélvédője van, és nem vicc, de közel féltégla nagyságú kő pattant le róla minap nyom nélkül - igaz mi azért öregedtünk pár évet a koppanás zajától.
Mit hiányolok belőle? Nagyon semmit, nem túl magasak az elvárásaim. Extra semmiképpen sem kellene bele több, de talán jó lenne, ha hibrid lenne, ma már egy ilyen swiftet vennék (van is ennyiért, bár azért az jóval kisebb). Aki régebbi autóból (mondjuk 10+ éves, nem luxus kategóriából) ülne át, vagy teljesen fapados verdából, annak biztosan csak jó benyomása lesz róla. Aki 8 milliós, vagy az feletti kategóriából - nem is beszélve a 20-30 milliósról - kényszerülne Cactusba ülni, annak biztos olyan lenne, mintha tényleg kaktuszba ülne.
Így kinek ajánlom? Konzervatív, de művészi lélekkel megáldott kisgyermekes (1, max. 2) apukáknak, vagy fiatal anyukáknak suliba/oviba hordós autónak, de nem túl távolra (5-25 km) munkába járósnak is kiváló lehet. Nyugdíjasoknak is jó lenne, de ahhoz azért túl fiatalos a külseje, plusz a komputert szerintem ők nem annyira szeretik használni (pl.: apám sem), bár biztosan hozzá tudnának szokni.
Összefoglalva ez egy nem túl népszerű, de nem is lenézett autó, a célnak megfelel, néhány évig még jó lesz. Közel 10 évesen nem tudom, mit fogok majd róla mondani, kb. addig szeretném megtartani. Szerintem az akkori autóformák közül nem lesz extrémen kiugró, ezért biztosan eladható lesz, az egyszerű és tiszta technológia pedig talán segít a fenntarthatóságában is.

Hibalista

- Nem kifejezett műszaki hibákat mondanék, hanem inkább minőségbeli problémákból keletkező kellemetlenség, hogy a futómű nagy mértékben elállítódott egyetlen kisebb gödörbe hajtástól, valamint, hogy a motortér szigetelőanyagai olyan állapotúak, mint sógorom 21 éves Alfájában.

Ide hordtam szervizbe

Citroen Fábián - Székesfehérvár

Rugalmas és kedves ügyintézés - bár telefonon nem sikerült kapcsolatot teremteni a szervizzel, csak személyesen, de ott minden rendben volt. Minden elvégzett munkafolyamatról és várható költségről előre tájékoztattak. Amiért 8-as, nem 10-es, az csak azért van, mert el tudnék képzelni olcsóbb munkadíjat is, illetve a telefonon-nem-elérhetőség miatt.

Értékelése: 8

Képek az autómról

Fenntartási költség (5) Évjárat 2016
Kényelem (5) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (4) Km vásárláskor 2500
Megbízhatóság (8) Vezetett km 16000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 6 l
Előző autója? 5 Következő autója? Talán Swift - ha az akkori is annyira tetszik, mint a mostani
Ennyire szerette (7) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (6.2/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Citroën C4 Cactus 2014 (2014)

További ítéletek (3 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)