Futurisztikus extravagancia
Az árához képes nagyon jól felszereltésgű, 6 légzsák, ESP, dupladigit klíma, kanyarkövető bixenon, 17"-es felni keréknyomásérzékelővel, üvegtető, első-hátsó digitális parkolóradar, CD, magától becsukódó tükör, automata ablaktörlő és világítás, automata villanyablak mindenhol, fűthető ülés, stb. stb. Mindezt alig több mint 4 millióért.
Vicces dolog a sávelhagyás érzékelő, érdekes módon tényleg működik, de sok hasznát nem látom, inkább jópofaság, meg lehet vele feneket maszíroztatni, ha kacsázunk az úton :-)
A beépített illatosító viszont az évszázad autós találmánya, hogy rühelltem eddig a wunderbaumokat és a felcsíptethető illatosítókat, de végre itt a megoldás!
Mindenki hülyézett, hogy ilyet kocsit veszek, de eddig alapvetően tökéletesen működik, iszonyatosan kényelmes és ez a mindenki most meg szeret benne utazni, és csodálja.
Többször lenyomtam 1200+ km-t egyhizamban minden fenék-fáradás nélkül.
Kis idő volt megszokni a futurisztikus belsőt, meg a sok digit kijelzőt, de nem vészes, és van éjjeli black-panel üzemmód.
Érdekes módon a rögzített középrészű kormány fel sem tűnik, teljesen természetes.
Sajnos a gyári CD nem tud MP3-at, de beépíttettem a gyári iPOD / USB PenDrive kiegészítést (USB-BOX), ezzel minden zene kérdés megoldva.
Egyébként rendkívül kényelmes, és a menetteljesítmény is OK, ahhoz képest, hogy 1,6 benzines. 6 sebességes váltóval lenne az igazi, egy autópálya fokozat meglehetősen hiányzik. A váltó nem egy csoda, kicsit hosszú úton jár, és pontatlan, de teszi a dolgát.
A könyöktámasz hülye helyen van, automata váltóhoz jó, de kézinél zavaró lehet.
Ha már tele van elektronizálva, egy kicsit jobb konfigurálhatóság jó lenne, menüből alig pár dolgot lehet állítani, pedig lenne még sok ötletem (pl. teligumi felrakásakor szervizben tudják csak kikapcsolni/bekapcsolni a guminyomás érzékelőt, melyik ajtót nyissa a távirányító, stb.)
- Egy hőmérsékletérzékelő cserélési és ESP vizszigetelési visszahívás.
- Szélvédő alatti műanyag elem lejött, garanciában új ragasztottra cserélve.
- Volt ezen túl egy telefonkihangosító beépítés, USB-BOX mp3 lejátszó beépítés.
- Egy lámpa csere, mert egy néni belétolatott.
Citroen Wendom (volt Citroen Nagy) (IX ker.)
Frédi-Béni (Üllő)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | 307 | Következő autója? | vagy hidrós C5, vagy valami nagyos sportos |
Verdikt | (7.5/10) |