Fekete Párduc
Nos amikor elkezdtem nézelődni,hogy mi legyen az eladás alatt álló 1,8-as Nubira III-as utóda,mindenképpen valami diesel autót szerettem volna,ami keveset fogyaszt,mert a nubirát már nem bírtam tankolni.Véletlenül betévedtem egy citroén szalonba és ott ki volt állítva egy coupe C4.Ezután 2 hónap mulva már benne ültem.
Nem igazán tudok rosszat mondani róla,megy mint állat,tényleg nagyon keveset kajál,pedig én állandóan városban járok vele,iszonyat dugókban.Még így sem megy 6 fölé!!110le-s,250nm nyomaték,nem ferrari,de megy.Kívülről nekem nagyon tetszik,a vtr felszereltségi szint inkább ott látszik.Gyárilag jár bele a tempomat-tök jó.Viszont,hogy valami rossz is legyen,magasabb sebeségnél megjön a moci hangja.Nem vészes,kicsit zavaró.Ilyenkor(150 felett) már nem éri be 6literrel,inkább 7-7,5l.Legyen.:-))Belülről kicsit sok a műanyag,de megszokható.Nem zörög semmi.A futómű nem igazán franciás,eléggé pattog az úton.Az ülések kényelmesek,jó a tartásuk.A gyári hifi tök jól szól,nem is bántottam nagyon....:-))Sokan írták,hogy a váltókar kalandozik,nem pontos.Nekem az ég-világon semmi bajom nincs vele.
- Amikor megvettem-télen-kb.1 hét mulva vissza vittem,mert a bal oldali ablaktörlő lapát,ami 1 hetes volt,nem törölt tökéletesen.Pont ott húzott egy jó 15cm-es csíkot,ahol kiláttam volna.szóval vissza vittem,erre közölték,hogy az egy hetes autóm ablaktörlőjét biztos én rontottam el és ha nagyon zavar,vegyek egyet 15e.ft-ért.Na szép.Úgy maradt.
- A hátsó ablaktörlő mosója alulról felfelé spriccel,pontosan az ablak magasságának feléig.Ezért azt a részt,ahol ismét kilátnék,nem éri víz,csak szétkeni a lapát a trutyit.Ezzel is vissza vittem,de ez gyárilag ilyen xar.Sajnos.Más gond nem volt vele.
Citroen Pásztor,Bp.Szentmihályi út
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |