Ez egy szürke eminenciás
blog:2007.03.31 először azt hittem, hogy a cd írom a rossz, hát nem. Hanem a kocsi cd lejátszója gagyi. Az írott lemezeket ki nem állja. Recseg, akad, stb. Ez konstrukciós hiba, ami a Peugeot sorstársakat is súlythatja, lévén ott is ugyanaz a cd lejátszó.blog:2007.01.30 A fedélzeti számitógép tempomat rendszere adta be az unalmast. Szoftver frissitéssel helyre lett hozva. Most még garanciálisan. De ez mibe került volna fél év múlva, amikor a garancia már lejár...?blog: 2006.12.25 A fogyasztás a hidegebb, ködös idő hatására, és persze a dugók miatt 8.5 literre ment föl.blog: 2006.10.29 A kocsi hál istennek továbbra is a megbízhatók közé tartozik. Egy új hibája van, hogy a hátsó csomagtartó ajtó nehezen nyílik. Szerintem a zárszerkezet nem szereti a lehűlt levegőt. A fogyasztása általánosan 7.5 liter, ami tartós dugóban akár a 8.2 literre is felmegy -klíma nélkül-. blog: 2006.01.06 A fogyasztás a tél beálltával 1 liter/100 km megn?t! Tehát 8,5 l.A kocsi alapvet?en tetszik. Egyet nem szeret. Az alacsony fordulatszámot. Tehát ha például szerpentines emelked?n valami oknál fogva 20 kilóméter alá esik a sebesség, bátran vissza kell kapcsolni ! egyesbe! ha a neki tetsz? fordulatszámot eléri, már turbórudira vált. Álitólag azért, mert a 16V-s motorok a kis fordulatszámot nem szeretik. A csomagtartó (habár a vásárláskor is tudtam már róla, de nagyon kicsi. Pl: 1 nagy, 1 közepes ,1 kicsi b?rönd és egy nagyobb utazótáska. És ezután teltház.) A kocsi napról napra jobban gyorsúl. Bejáratódott. Az üzemanyaggal még megtehet? távolság jelz?je csalóka. Aktuális fogyasztástól függöen hirtelen akár 10-50 km-t is n?het, vagy csökkenhet. Ezért a tankolásra figyelni kell. Nehogy egyik pillanatról a másikra 50 km-r?l 0-ra essen, és kifogyjon a benzin. Egy teli tankkal, (kb 60 liter) 650-750 km-t lehet ténylegesen megtenni. A nyáron 4felnöttel+egy gyerek volt a "kocsi" nyaralni. Több mint 4000 km-t tett meg egy hét alatt. Klimával+ teljes terheléssel is tartotta a 7,5-ös fogyasztást. De a csomagtartója kicsi. Nagyon. A teljesítménye viszont szuper. Hegyre fel, vagy éppen 140-es sebesség, meg se kottyant neki. Vigyázat! A hátsó csomagtartó ajtó jó vékony lemezb?l készült. Nem mindegy, hogy hol csukod le. mert benyomodhat.
- Meghibásodott a lambda szonda.
- A fedélzeti számitógép szervízintervallum jelzője, a sebességtartó és korlátozó berendezés kompjutervezérlése szintén.
CitroenNagy Könyves Kálmán krt. Meghibásodott a lambda szonda. Hétfőn vittem el a kocsit, kedden nézték meg, és csütörtökre készült el. De csak azért nem késöbbre, mert a nyakukra jártam. Pénteken amikor át akartam venni, derült ki, hogy befagyott a !gyári! ablakmosó folyadék. Els? jobb kerék le, ablakmosó motor kiolvaszt, kerék vissza. Vettem egy plusz ablakmosó folyadékot. A !pénztárnál! közölték, nem elöbb, hogy a javitásnak is van költsége ám. Ez a kis m?velet, amiért nem megfelel?en fagyban tárolták a kocsimat négy napon át, és ezért fagyott be, nekem került plusz !5000! forintomba!
Amikor a szervizbe megjelentem, hogy a letörött alkatrészt pótoljam, el?ször elhajtottak, mondván nem jó a számitógépes rendszer, nem tudnak utánanézni. Kérdem én, mi közöm hozzá, én ügyfél vagyok, nem elhajtani kell engem. ?K oldják meg. Másnap telefonáltam, az osztrák rendszer jó volt, a magyar még nem. Utána bementem, és láss csodát nem volt baj a magyar rendszerrel sem. Felvették a rendelést, és hétf?re igérték a beérkezést. Mivel rossz cikkszámon tették, igy keddre kaptam meg, amikor öt perc alatt lett felszerelve, és megvéve (összesen), és mindezt nagyon udvariasan. Ha a háttérkiszolgálást kellene alapúl vennem, 2 pont járna, ha a szerel?re gondolok 10. Ezért lett ez az értékelés 6 pont. Ja, és minden a CitroenNagy Könyves Kálmán krt. szervizében történt.
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Wartburg Tourist | Következő autója? | jó ez nekem, majd egyszer |
Verdikt | (6.5/10) |