Autók » Citroën » C4 (2004-2010)

C4 1,4 SX

Családi autóra vágyóknak

Aki családi autót szeretne annak ajánlom. A küls? és a bels? nagyon szép. Akinek tetszik a futurisztikus tervezés, annak tetszeni fog, aki a konzervatív vonulatot kedveli, az ne vegyen ilyet. Az ülések nagyon kényelmesek (hátul is). Mivel a kaszni elég alacsony 190 cm felettieknek a beszállás gondot okozhat (vegyen magának Barcas-t:)). Aláemeltünk a kocsinak a vétel után egyb?l. A futóm? és a küszöbök elég ez?snek t?nnek. A futóm? és a kormányzás elég kemény - pozitív értelemben. A 205/45-ös gyári Michelin gumikkal sztem nagyon jó az úttartása.
Csomagtér a kategóriának megfelel, könnyen pakolható, mert nagy a hátsó ajtó.
A 3.4 millás árért elég sok olyan extra bele van gyömöszölve (tempomat, kormányról vez. CD stb.), amit más márkák borsos felárért adnak. Ilyen felszereltség a Renault-nál kb. 3.8, a WV-nél és a Toyota-nál. kb 4,2 milla lett volna.
Fogyasztás az 1250 kg-hoz képest korrekt. Nekem 7,3 az átlag amit az autó mutat. Én magam nem számoltam utána, mert nem érdekel. Ha érdekelne biztos dieselt vettem volna.
Igazán nem tudok negatívumokat felsorolni, csak apróságokat. Alaphelyzetben az ablaktörl?t nem lehet kihajtani, mert beleakad a motorháztet?be. Írták többen, hogy az ajtók hangja nem valami szép. Ez a hátsókra nálam is igaz (olyan IFA feeling-es:)). A CD vezérlést én se így csináltam volna, de meg lehet szokni. Az els? lökhárító nagyon alacsony, ráadásul a rendszám még kb 2-3 cm-el lejjebb is lóg. Várom az els? padkázást vele...

- Fűtőventillátorba beeshetett valami, mert el kezdett enyhén fütyörészni. Mint utóbb kiderült valóban el volt repedve az egyik ventillátorlapát. Szó nélkül gariban cserélték.
- Ezen kívül semmi.

Géringer Szervíz.

Kicsi csalódás, mert késtek az átadással több, mit 1 hónapot.
Garanciális szervízre nincs panasz.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? C3 1.1 X Következő autója? valami Citroen vagy Alfa
Verdikt (8.2/10)

Citroën C4 2004 (2004 - 2006)