Autók » Citroën » C4 (2004-2010)

C4 1,4

Csak ne kellene kiszállni

A családi egyterű - szintén Citroen - után többféle autót nézegetve, véletlen kötöttünk ki újra ennél a márkánál. Nem volt szerelem első látásra, másodikra viszont megfogott, rabul ejtett. Kütyü-mániás lévén (imádok minden hárombetűst: ABS, ESP, GSM, GPS, stb...) külön tetszett az autó belseje, szokványostól meredeken eltérő kialakítása kívül-belül. Vásárlás előtt olvasgatva a róla (Róla) szóló fórumokat, sőt a Népítéletet is, vegyes kép alakult ki bennem. Az egyértelmű volt, hogy az autó minden csak nem unalmas, hihetetlen indulatokat tud gerjeszteni. Ez imponált. Egyszerűen nem hittem, hiszem, hogy létezik ennyire rossz autó 2005-ben, mint a C4. Tulajdonosokkal beszélgetve (nem Neten, élőben) viszont csak pozitívumokat hallottam, így belevágtam.
Csomagtartó tényleg nem nagy, a középső kijelző(k) nem szokványosak, esetleg zavarók is lehetnek. A kormányközép tényleg fix. A tükrök inkább viccesek, mint hasznosak. Az ablaktörlő szintén nem úgy működik, ahogy sokan gondolnák, ráadásul nem is pótolhatók TESCO-gazdaságos ablaktörlővel. De ezeket még vásárlás előtt tudtam! Ezek nem lehetnek egy tulaj gondjai, kivéve, ha valaki Webáruházban vette, mert ezek kiderülnek az első próbakörön. Utólag derült ki mondjuk, hogy az ablakspriccelő magassága nem állítható, ez inkább meglepő mint problémás. A kilátás, a holttér nem rosszabb mint a Picasso-ban, már megszoktuk.
Az 1,4-es motortól sokan óvtak, szerencsére nem olyan gáz, mint sok streetracer gondolná. IFA-k, IKARUS-ok a vert mezőnyben lámpánál, a többi nem fontos (nekem). Országúton, autópályán a KRESZ-t nagyjából betartva lehet haladni, nem őrülök meg a traktorok mögött sem.
Viszont egy gondom van: túl keveset töltök el benne, az autózás élmény vele, az eddigi autóim után nem hittem volna, hogy ennyire lehet kötődni egy kocsihoz.
Műszaki problémák: lehet, hogy lesznek, de a szervízen sok múlik, a kisebb városokban a rossz hír gyorsan terjed, és ezt Ők is tudják.

- Hátsó háromszögablak gumitömítése hullámos volt, cserélték.

Citroen Sajti - Hódmezővásárhely
Korrekt cég, pontosak, néhány félreértés miatt nem 10-es.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző autója? Astra F Következő autója? Ami megtetszik
Verdikt (7.9/10)

Citroën C4 2004 (2004 - 2006)