Autók » Citroën » C3 Pluriel (2003)

C3 Pluriel 1.6 Sensodrive

Veled1

Meglátni és megszeretni egy pillanat m?ve volt. Tekintete, csábos vonalai azonnal magával ragadtak. A tomboló érzelmeket kizárni próbálva, tiszta fejjel körülnézve a piacon ár/érték arány és fogyasztás tekintetében nem leltem párját, mely meger?sített döntésemben. Négyszemélyes kis kabrió nemigen van és a kétszemélyesek is b?ven felette vannak mind ár, mind fogyasztás tekintetében. Kicsit bántott, hogy nincs királykék színben, a narancssárga els?re túl élénknek t?nt, de a színkínálatból az volt a leginkább hozzá ill?.
Közel két méteres magasságommal kényelmesen elférek benne és ha egy-két fokozattal el?rébb állítom az ülést, mögém is beférek. A beszállást megkönnyít? hosszú ajtó kinyitási helyigénye miatt parkoláskor 1,5 autónyi hely kell. Man?verezéskor a tolatóradar is nagy segítséget jelent. A kacsa 20cm-rel rövidebb volt, de vékonyabb üléstámlái miatt több volt benne a hely... Utóbbi kényelmesebb, ez komfortosabb. Rugózása franciásan sportos, nem billeg, ugyanakkor egész napos úton is kényelmes. Klíma tökéletes, lenyitott tet?vel suhanni élvezet.
Az 1,6-os 110 táltosból álló ménes igen takarákos fajta, a gyári fogyasztási adatokat csak télen sikerült elérni vele, nyáron b?ven alatta fogyaszt. Városban megelégszik 7, vegyes használatban 6 literrel. Nem pörgetve országúton 4,5 literes átlag az eddigi csúcs.:)
A Sensodrive váltó els?sorban városban és hegyi utakon jelent nagy könnyebbséget, országúti el?zésekkor kézi kapcsolás hangulatosabb. A számítógép eltöpreng, hány fokozatot váltson vissza, míg kézzel "beleváltva" mi határozhatjuk meg, és élvezhetjük, ahogy a ménes nekifeszül.
Csomagtere méretéhez, kategóriájához képest megfelel?, dönthet? hátsó ülésekkel növelhet?. Az alsó, a tet? tárolására szolgáló részbe hidegen tartandó dolgokat nem érdemes elhelyezni, mert az utastér arra szell?zik és igen meleg tud lenni.
Hangszigetelés szuper, csak a vezetési élményhez szükséges motormuzsika sz?rödik be, futóm? hangjai nemigen. Akusztikája kiváló, hangszórócsere óta igazi koncertterem.
Kiváló fékek, fényszórók, es?érzékel?s ablaktörl?k növelik a biztonságot, ráadásul az NCAP törésteszt eredmények szerint a kiskocsik közül az egyik legbiztonságosabb.

- Szoftverfrissítést kapott a váltó, így már simábban vált.
- Gumitömítés csere a tet?ívnél és a csomagtérnél.

Citroen Nagy, Könyves Kálmán krt.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? 2CV Következő autója? Citroen
Verdikt (8.3/10)

Citroën C3 Pluriel 2003 (2003 - 2007)