Bucimaci
A kompakt kategóriának megfelelő hosszúságú C3 Picasso mind elöl, mind hátul kényelmes utazást biztosít, a 180 cm magasságú vezető mögött egy hasonló magasságú utas kényelmesen elfér úgy, hogy kb. 400 literes csomagtartó is rendelkezésre áll. Az ülések németesen kemény tömetűek, a magas üléshelyzet nem csak jó kilátást, de kényelmes ki-beszállást is biztosít, ezt a fájós derekúak ugyancsak becsülik! A hátsó ülések egy kézzel, egyetlen mozdulattal lecsukhatóak, fejtámla marad a helyén. A lehajtott ülés esetén egyenes csomagtérfeneket biztosító lemez igen hasznos, alatta, (a teljes értékű pótkerék felett) eltüntethetőek a szokásos csomagtartó-kacatok. A kormányzás könnyű. Az 1,4 l-es, 95 lovas, BMW-fejlesztésű benzinmotor nem csinál versenyautót a kocsiból, de a normál közlekedési körülmények között kitűnően helytáll Fogyasztása egy 1700 km-es alpesi túrán (ebből kb. 1200 km autópálya) 7,4 l/100 km volt, intenzív légkondi-használat mellett (mért érték!). Az akciós Chic felszereltség komoly értéke a 6 légzsák, a légkondi, a meglepően jó vételkészségű rádió, a tempomat s a metálfény, hátránya az erősen „peres” (195/55/R16) gumi, ami keresztbordákon nem „citroenes”, elég keményen tud ütni.
Az előző Xsara Picassommal is a váci Maros Autóházba jártam, alaposságuknak is köszönhető, hogy négy év alatt azzal a kocsival is csak egy fényszóróizzó-kiégés jelentett „rendkívüli eseményt”.
Összefoglalva: három és fél millióért van egy olyan kocsim, mely használhatóságát, kényelmét tekintve felér egy hatmillióssal.
- semmi
Maros Autóház, Vác.Az előző Citroenemet is ők tartották karban , probléma nélül(60 ezer km-en egy izzókiégésen kívül semmi probléma), a megbeszélt időpontokban, várakozás nélkül. Mondhatni baráti viszony alakult ki. Csak a legjobbakat tudom róluk elmondani.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2011 |
Előző autója? | Xsara Picasso | Következő autója? | Valamelyik Picasso |