Takarékos morgó
A kocsit újonnan vettem. Mindig megbízhatóan működött. Soha nem állt le sehol. Újkorában többször előfordult, hogy nehezen indult, de azóta ez a probléma magától megszűnt. Takarékos és jó teljesítményű autó, a 70 LE mellé nagy nyomaték társul, így jól lehet vele haladni. A fogyasztás sose megy 6 l fölé, nyáron hosszabb úton mértem már 3,6 l is. A belső összeszerelés minősége közepes, sok minden zörög az autóban. Az izzók közül úgy vettem észre válogatós, a jobb minőségű pár száz Ft-tal drágábbak jóval tovább tartanak.
A szakszervízek mindegyike lehúzza az embert, szerintem sehol sem alaposak. Elektronikai problémákkal semmit sem tudnak kezedni. A km óra pl. lagalább 5-6%-kal többet mutat a valósan megtett km-nél. A javításokból látszik, hogy 100000 km-ig szinte semmi nagy gondja nincs, utána már előjön sokféle hiba. A magyar utak megviselik a futóművét (bár én is lehetnék néha óvatosabb). A gömbfejek még mindig jók, lengéscsillapítot sem kellett még cserélni. A váltója első perctől kezdve elég "darabos", nem túl pontos.
Mindezektől eltekintve nagyon jó kis autó, még sosem állt meg, és mindenhová elvitt. Szerintem szép is :-).
- 25000 Műszerfal zörgés (javítás garancia)
- 40000 Első ülés hátoldala levált ( javítás garancia)
- 48000 (Első fékpofák cserélve) 8600 Ft
- 80000 Első ülőlapok csere (javítás garancia)
- 86000 Stabilizátorrúd, első féktárcsa és fékpofa cserélve 49000 Ft
- 97000 Ékszíjtárcsa (állítólag 60000 kellene) és feszítőszett cserélve 50000 Ft
- 104000 Váltó csak az 1,3,5 fokozatot vette be a javítás és olajcsere 20000 Ft
- 106000 Motor visszajelző kigyulladt (vizsgálat 6500 Ft, dízelolaj szűrő csere 15000 Ft
- Stabilizátorrúd csere 5000 Ft
- Izzók cserélve kb. 5-ször (kb. 4000 Ft)
- Bal oldali fényszóró beázott még nem javíttattam meg
Citroen Budai Kaposvár
Citroen Nagy