Autók » Citroën » C3 (2002-2009)

C3 1.6 Exclusive

Soha többet C3-ast!

Alapvetően nagyon szép és megbzható autó volt egy-két kellemetlenséggel. Előfordult, hogy a napfénytetőt nem lehetett elektromosan visszazárni, csak mechanikusan nem kis erőfeszítéek árán. Másodszor a teljes tetőt kicserélték utána egy ideig ismét jól működött. A tetején kt oldalt lévő csíkok állandóan elváltak a fém résztől. Mindig elvittük a szervízbe, ahol visszaragasztották, de olyan megoldást nem tudtak találni amivel meg lehetett volna oldani a problémát.
Az autó két éves szervíze után egy héttel a tempomat hibás bekapcsolása miatt balesetet szenvedett vele anyósom. Az esőszenzort aktiválta és ekkor hírtelen elkezdett gyorsítani az autó. A vége a dolgnak az lett, hogy a nagy bp-i forgalomban nem tudta kontrollálni a helyzetet és maradandó sérülésekkel járó balesetet szenvedett. Ennyit a gépkocsi biztonsági berendezéseiről. Kértünk szakértői véleményt, de a szakértő elfelejtette elemezni a body computert illetve az esőszenzor és tempomat közötti összefüggéseket.
Úgyhogy minket hozott ki hibásnak.
Javaslatom: ez utóbbi fényében nagyban kerüljétek el a C3-ast és a PSA konszern autóit.

- tetőcsík 2x
- napfnytető 2x