Autók » Citroën » C3 (2002-2009)

C3 1.1i SX

Olcsó kis kedvenc

Az első autó, amit úgy igazán többet vezettem, bár nem mind a 130e km nekem köszönhető - családi autó a kicsike. A vásárlás után azzal kezdődött a dolog, hogy nem ment a 110 ezres hi-fi rendszer, ugyanis valamilyen kínai kódolásra volt állítva. Ezt persze garanciálisan azonnal javították. Már elsőre is feltűnő az autó kényelme, nem sportosak az ülések, inkább egy fotelre hasonlítnaka, a ledönthető kartámlával főleg. Hátul kicsit kevés lábtér van (bár az én 198 cm-emnek minden kocsiban), elől viszont meglepően tágas, a csepp alakjának köszönhetően bőven van még hely a fej mögött. Francia autó létére összességében nagyon megbízható, semmi komolyabb probléma nem volt vele. Egyszer az M0-áson szakadó esőben elment az ablaktörlő... Na azt nem köszöntem meg, főleg amikor a villamossági szerelő azt mondta, nem tud vele mit kezdeni. A szervízben aztán kiderült, hogy az érintkező oxidálódott el a nagy terhelés miatt :s. Következő alkalommal motorcsere (50 e Ft - még nem jött el szerencsére). Aztán egyszer észrevettem, vagyis a mögöttem jövő, hogy nincs féklámpa. Ezután hónapokig, ha úgy gondolta el-el ment. Nem volt túl kellemes, főleg akkor izzasztott, amikor kopasz bmw-sek 5 méterre mögöttem 140-el közeledtek. A szervízben aztán kicserélték a kapcsolót, de az is elromlott. Most már csak remélni tudom, hogy van féklámpám. Sajnos a 2002-3-as szériának hibája, hogy beázik a lámpa egy kicsit. De nem vészes. A fogyasztása 4-6 liter, többet még nem evett (120-at átlagban simán megyek vele). Városabn is max 6 liter a csúcs. Nagyon gazdaságos kis kocsi, persze nem pályára tervezték, 148 a vége, adalékkal 156, de akkor már köhögi a lelkét. Városi autónak tökéletes, relatíve jól gyorsul, nem kerül sokba. Ha megfelelően karban van tartva, nagyon hálás kis kocsi tud lenni. Összességében megérte megvenni, de mindenképpen nagyobb motorral kellett volna rendelni. Csak ajánlani tudom, főleg anyukáknak kisgyerekekkel.

- Ablaktörlő motor, bajuszkapcsoló, féklámpa, computer-hiba

Citroen Király Kiskunhalas

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003