Ma petite voiture qui j'adore
Elötte egy Suzuki Ignisem volt, ami viszont borzasztó sokat fogyasztott, ezért eladtam. Kisebb hengerürtartalmú autót kerestünk, amit azóta már bánok, az 1.4-es verziót kellett volna megvenni. Az autót 2009-ben vásároltam egy kereskedötöl, 59000 km-rel. Ekkor elvégeztek rajta egy nagyszervizt. Ez, a lehetö legfapadosabb verzió, mégis ezerszer kényelmesebb a német csodaautóknál. A formája nagyon jó, gyönyörü járgány. A telet nem szereti, pöccre indul, viszont városban simán bevágja a 10l-t ha minuszok vannak. Autópályán, föúton kissé lomha, nemhiába ez egy városi autó. A motorja egy huszonéves konstrukció, nagyon megbízható, viszont nem egy erögép. A klíma nagyon hiányzik. A beltér tágas, sok pakolóhellyel. A csomagtartó kategóriájához képest óriási. A digitális kilóméterórát imádom, sokkal könnyebben leolvasható mint a hagyományos társai. Van fordulatszámmérö, meg sok egyéb extra pl. pillanatnyi fogyasztásmérö, olajszintmérö etc. A müszerfal kétszínü. vidám kisugárzása van az ezüst színü légbeömlökkel. A felsö tetödíszléc felpúposodott és leesett. A kilincsek kicsit kimattultak, és a lökhárítóról is kopik a fólia. Minezek ellenére imádom, nagyon jó kis autó.
- felsö diszlécek - elsö rugó (típushiba) -
Citroën Sopron