Kisautó (feleségem szerint), csataló (szerintem)
Fogyasztás:
Lefotóztam a számlát mert nehezen hihet?: 1404 km egy tankkal a rekordom, (tavaly tavasz, no klima, M7 felújítás, 60al döcögés Érd-BP belváros között), de téli átlag 4,3, nyári átlag 3,9. Nekem nagyon bejött, mentem vele els? évben rögtön 55.000 km-t.
Szervíz:
A hibalista alapján látható, hogy jó ha megveszi mindenki a kieg. garanciát a kocsira, mert behozza az árát.
Az ablaktörl? motoron megdöbbentem, mert ezek szerint nem védi a biztosíték a motort eléggé.
Az olajköd a motor alatt bosszantó, állítólag csak nálam fordul el? a C3-al, másnál nem.
CIRTOEN ÖRMEZ? készséges és korrekt, de minden közepes alkatrészt rendelni kell (ablaktörl? motor, thermosztát, tömítések)
A fék tárcsa és betétek 96.000 után is eredetiek.
Hosszú távra vettem így érthet? az óvatos használat, mely meglátszik az alacsony költségeken is.
Használat:
Kis autó ellenére jól felszerelt, ABS, vészfék aszisztens.
Ez utóbbi mintha kissé el?bb reagálna, többször is beleken?dtünk az övbe, mire rájöttünk mi az oka.
A manuális klíma pont annyit h?t amennyit kell, és nem okoz jelent?s többlet fogyasztást.
Csomagtér csak bevásárlószatyornak jó, de leborogatva a foteleket rendesen belefér a sjörgász bútorcsalád.
Az ülések talán túl puhák, a m?szerfal pedig els? ránézésre hasonlít egy alsóközép kategóriás robogóéhoz (második ránázásre is), de talán ez a bájos benne, nem technokrata örülteknek készül.
A m?anyagok pont annyi terhelést viselnek el, ami rendes használatnál fellép, ne er?ltessük, nyúzzuk az autót, mert kezünkben marad a nájlon idom. Én például megjártam a baloldali etet? tálcával, azóta is a garázsban fetreng. (hogy ilyeneket mért raknak bele egy autóba?)
Lámpacseréhez szakszervíz kell vagy családi összejövetel és versengés, hogy kinek sikerül.
Összefoglalva:
Jó vétel a HDI, behozza az árát, de kímél? vezetést igényel.
Hosszú távon megtartjuk. Második autónak kifejezetten ideális.
- 8-9 db H7 ég?
- 1 db ablaktörl? motor / garanciában csere (behalt az 5 cm hó alatt és nem a biztosíték ment ki)
- 3 db olajfolyás / garanciában tömítéscserék (szakik mondták, akkor szép, ha olajködös az alja, de én másképp gondolom)
- 1 db thermosztát / garanciában csere (csak két LED égett a h?mér?n, ez 65-70 C közötti motorh?mérsékletet jelent és a fogyasztás felment 4,0 ról 4,8-ra)
- Eleinte kopogott valami jobb elölr?l úgy 35-40.000-ig, de már elmúlt (meggyógyult)
- 1 db jobb segédkar vagy miaszösz / garanciában csere
- 1 db vezet?oldali ajtógumi / garanciában csere