Édes-savanyú francia csók...
Ez volt az első új autónk, remegve vettük át és tettük meg a hazafelé vezető utat(Decemberben karácsony elött a jeges utakon).
Nagyon jó volt zörgések és nyöszörgések nélkül atózgatni(1 év után azért megjöttek a "hangok" de még nem zavaróak!
Két hetes korában elkezdődött a problémasorozat.
Leállt a motor pl. amikor lassan üresben gurultam a lámpához vagy váltás közben, illetve ingadozott az alapjárat... indítás és ment tovább, havonta 1-2 alkalommal jelentkezett a hiba. Minden alkalommal a szervíz computerben megtalálták a hibajelzést, de az okát nem .
Cserélgettek alkatrészeket, fríssíteték az elektronika szoftvert
és kb 1 év alatt sikerült elmúlasztani valahogy...
Elöl kényelmes a hely, hátúl szűkös a tér(185cm magas vagyok), a csomagtartó mérete a kategóriájában nagyon jó.
A motor városi furikázásra ideális, nem eszik sokat viszont nem megy... országúton előzésnél a klímát elötte kikapcsolni, kötelező egy gyors ima és sűrűn kell vetni a kereszteket... nyáron 5-5 1/2, télen 6- 6 1/2 litert eszik.
Barátságos és szép forma(relatív), kedvező fentartási költségekkel.
Ár-érték aránya jó, kezdő családnak ideális, de hamar kicsi lesz ha megérkeznek a babák.
A hibák ellenére szeretjük és nem bántuk meg a vásárlást, de valószínü, nem Citroen lesz a következő autónk.
- gyárilag rossz beállítású szervórásegítés
- kormánymű kopog, gyárihiba, gariban cserélik
- valami a motornál, sosem jöttünk rá miért állt le
- 1 izzó a két év alatt
- első futómű javítás a "jó" magyar utak miatt
Citroen Nagy Kft. Bécsi úti telep
csak jó tapasztalatom van Róluk