Városi társ
Igazi kis városi autó. Kicsi, jól manőverezhető, jó a kormánya, lehet vele energikusan közlekedni. Igazán jó kis konstrukció, ha csak városban használjuk. Országúton a külső sávba való, de mivel nem utazok sokat országúton, ez egyáltalán nem zavaró. Motorja pörgős és morgós, talán kicsit hangos. Extrái jók. 4 légyzsák, ABS, Fékerőelosztó, szervó kormány, elektromos ablak, stb. stb.
Rengeteg szépet és jót mondhatok róla, mindösszesen 2 dolog van, ami nem tetszik benne. Az egyik a fogyasztása. A 6,5-ös fogyasztás teljesen jó, de a gyári 4,5 - 5 hazugság. Országúton 90-nel sem ment 6,2 alá. De ezzel együtt lehet élni, csak nem szereti az ember ha hazudnak neki. A másik fájó pontja a váltója. A világ legrosszabb váltóját tették ebbe az autóba. Pontatlan, lötyögős, félrevált. Rémálom! Sőt még azt a merényletet is elkövették, hogy ez került az Aygo-ba és a 107-be is.
Vezettem minap egy közel 10 éves Suzuki Swiftet, nos abban sokkal jobb a váltó. Más Citroenekben sem találni ekkora gagyit, ezt vajon honnan szerezték?
Ez minden amit nem szeretek benne, amúgy belevaló kisautó. Városban járlkálni, parkolni kiváló kis darab.
- Semmi.
Citroen M5