Céges bölcső
Céges autóként kaptam. Kollégák rossz előítélettel beszéltek róla, így ennek megfelelő érzésekkel ültem bele. Szerencsére nem így lett.
BELSŐ: extra nagy tér van benne a hátul ülőknek. Nem az a fajta 5 személy, ahol hátul csak 3 cingár tud megülni 30 km-es hosszon. Igazi 3 felnőttes hely. Vagy ha gyereked van 2 gyerekülés és 1 felnőtt.
A sofőrnek is minden kézre áll (kivéve az ablakemelők), kormány alatti kezelők, tempomat, sebességhatároló, USB, BT (kihangosító és zene is)... A könyöklő nekem kicsit magasan volt, most már megszoktam és kényelmes. Negatív: max 5 dl-es palack fér el a pohártartóban. A kézifék a könyöklő alatt van és így nehéz használni. Nem automata az ablakemelő és szintén messze van.
KÜLSŐ: nagy autós kinézete van. Szépnek is mondhatnám. Mások mondták már rá, hogy szép...Szóval van egy hatalmas csomagtartó. Bejutni csak távirányítóval lehet (vagy belül van erre dedikált gomb). Ha megnyomod, kinyílik magától és ha mindkét kezed foglalt, nagyon hasznos. Ha nincs benne hálód vagy rendező, akkor be kell másznod, mert nagyon mély. Mindent elnyelő típus. Kidolgozása olcsó, a zsanérok szabadon vannak.
VEZETÉS: nem egy élménykocsi. Teszi a dolgát. Azért bele lehet vinni komoly előzésekbe is, nem kell sokat aggódni, hogy nem férsz be. Az 5 sebességes váltó lehetne 6 is, de akkor folyamatosan a könyöklőbe ütközne a kéz. Mert a váltó nagyon (nagyon) hosszú úton jár. Olyan, mintha derékból kéne váltani, mire bekerül 5-be. De szépen gyorsul, tempomattal bármekkora sebesség szépen tartható. 145 felett megjön az étvágya és 7 feletti értéket mutat a fogyasztásmérő. Viszont hangos. 130 km/h körül jóval hangosabb, mint egy Octavia. És zavaró lehet, hogy remegni látod a motorháztetőt. Én az első utam során 3-4szer álltam le ellenőrizni, mert féltem, hogy felcsapódik.
Mivel céges kocsi, a fenntartási költségeket nem tudom. Biztos, hogy az első években nem kell semmi extrára költeni még ha sok km-et tesz is bele az ember.
Hogy milyen lesz 5 év múlva...talán előjönnek a franciás hibák. Addig viszont megbízható, kényelmes, alacsony fogyasztású, olcsó autó családosoknak is.
- Csak kopó alkatrészek
Mercarius