Autók » Citroën » Berlingo (1996-2007)

Berlingo 2.0 HDI Furgon

Strapabíró lóti-futi autó

0 km-esen vettem át mind leend? cégautó.
Motor: Elég strapabíró, nyomatékos, rugalmas. Naponta átlag 200-300 Km is beleforgott zömmel városban, ha vidék is volt ritkábban akkor természetesen több.
Rakottan is vitte a 160-at. 130-nál 3000-et forgott pont.
Fogyasztással sem volt probléma óvatos pedálkezeléssel akár 900 km-t is elment.
Egyszer-kétszer szerintem b?ven teherbíróképessége felett használtuk, mivel a sárhányó egy-egy kisebb bukkanón leért.
Belül szerintem kényelmes, egész napos benne töltött ücsörgés után sem fájdult meg a hátam.
Télen nagyon hamar bemelegedett, hála a külön kiskályhának amit a HDI-kbe szerelnek.
A váltókar a használat során kicsit lötyi lett, de ennek ellenére mindig pontosan lehetett a fokozatokat kapcsolni.

Ami nem tetszett(bár ez nem az autó hanem egyértelm?en a szervíz hibája), volt vele egy kis crash. Oldalról belém jött egy "kedves" fiatalember, ami miatt a bal futóm? er?s padkát kapott. Veszteséglista: jobb els? sárvéd?, ajtó, bal els? felni + gumi, bal visszapillantó tükör ezek mind csere. Javítás kötelez?re. Viszonylag hamar kész lett, de egyvalamit elfelejtett a szervíz: a futóm?vet beállítani a padkás eset után pedig még említettem is nekik az esetet. Ennek folyományaként 2 db téli gumit teljesen megevett a futóm? 3 hónap alatt.

- Kilóméteróra nem mért (biztosíték csere), 2 x index és fényszórókapcsoló csere, futóm? alkatrész csere. Ezeket mind gariba ingyé cserélték.
- Ezenkívül csak a kopó alkatrészek cseréje. 60000-es szervíznél némi futóm?alkatrész csere (más mint amit gariba cseréltek), szerintem ez is inkább a finom pesti utak eredménye.

Pásztorék, mindig udvariasak voltak. De a futóm? állítás elmaradása miatt csak közepes.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2003
Előző autója? Trabant 601 Következő autója? Renault Clio 1.5 dci 80 LE
Verdikt (7.4/10)

Citroën Berlingo 1996 (1996 - 2007)