Kis kedvencem
1999 Októberében vettem. Életem első új autója.Nagyon szerettem volna egy ilyet és nem bántam meg azóta sem a választásomat. Az autóval gyakorlatilag semmi probléma nem volt. Elősször még szervízbe is elvittem de mivel át akartak b@szni nem vittem többet. Tehetségtelen kutyaütő kontár banda.Mondták többen ,hogy hülyének nézik az embert hát próbára tettem őket.15000-es szervíznél mielőtt bevitten a kocsit piros lakkfilcel megjelöltem a lev.szűrőt,olajszűrőt. 30 perc múlva kész volt ,a számla 35.000.-Ft. Na jó mondom akkor tegyük emelőre úgy veszem át. Alámentem a szerelővel mint akit annyira érdekel és álszenten megkérdeztem,hogy mi az a piros pont a szűrőn ????? Mit gondoltok mit mondott ?????? ( Eszem megáll ) Azt mondta,hogy az egy gyári jelzés rajta. OK nézzük a levegőszűrőt......Azon is ott volt !!!!!!! Mondom bassza meg hozzá sem nyúltak. Elősször tagadott a rohadék de ahogy lehívattam a főnököt már pánikolt mindenki. Kárpótlásúl lecseréltek mindent ingyen + kaptam egy csomagtartót és egy CD-s rádiót fájdalomdíjként.
16000-nél elkezdett füstölni mint az állat.( De annyira, hogy a hátsó ablakokon nem lehetett kilátni annyira kormos volt minden !!!!!!!!) Elvittem egy másik szervízbe. Rövid kupaktanács. EGR szelep. Kicserélték nem füstölt.......Kb 500 km-ig utánna megint. Rövidre fogom :5 ször !!!!!! cserélték ki . Mindig újra füstölt. 20000-nél kezdtem unni de zavart,hogy ennyire szar . Megint elvitte. És csoda történt. Volt egy végzős ipari tanuló aki azt mondta egyszerűen iktassuk ki azt a szart úgysincs rá szükség. Kihúzta a csatlakozót és a füstölés megszünt. Most 310000 van benne de reggel oda merem tartani a zsebkendőmet nem lesz fekete. Szóval azóta sem füstöl.
300000-nél elszállt a szervószivattyú. A szervízben 120000 ért vállalták volna. Felvittem pestre a XVIII.-ker be egy korrekt szerelő csinálta 17500-ért + 5000 a ki-be szerelés.
A tipust mindenkinek tudom ajánlani. Nagyon megbízható elnyűhetetlen igásló. Igénytelen olcsó a fenntartása. Keveset eszik.Előző kocsim is Berlingó volt és a következő is az lesz.........
- Szervószivattyú, EGR szelep
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1999 |