HDi átverés
Ez volt a második Berlingom, az els? egy 1.8 benzines, amit már nem lehet kapni. Nagyon szerettem, de sokat járok vele így a fogyasztás miatt lecseréltem egy 2.0 HDi-re. Bár ne tettem volna!!!! 60 ezerig nem volt vele különösebb cécó, csak a lámpák villogtak állandóan, amit soha nem tudtak megjavítani, csak a generátort cserélték 2x garanciálisan. 60 ezernél leesett az ékszíjtárcsa. Tréler 25 ezer, a szerviz csak ordítozás árán cserélte garanciálisan a 100 ezres alkatrészt. Ezután a vezet?ülés tömése elt?nt a fenekem alól, ett?l kezdve kényelmetlenné vált. 85 kilo vagyok.
100 ezernél újból leesett az ékszíjtárcsa, a szerviz szerint típushiba! Miért nem oldják meg? Tréler december 23-án 25 ezer. Ordítás, Szilveszterre volt kocsi garanciális javítással. A lámpák továbbra is villogtak.
110 ezernél a puszta közepén, nyáron 30 fokban megállt. Aztán elindult. Az elektronika letiltotta a fordulatszámot, 60-nal tudtam menni, tetézve azzal hogy 10 percenként leállt, folyamatos balesetveszélyt okozva! Szerviz: kiderült hogy tönkrement a befecskendez? rendszer. Értsd: A tankban lév? AC, magas nyomású szelep és szivattyú. Egyszerre?!! Szervizköltsége 600 ezer Forint!!!! A szerviz álláspontja: Én vagyok a hülye, miért tankolok hordóból! Ez persze nem így van, soha nem tankoltam pancsot a saját érdekemben!
A kocsit nem javíttattam meg, kipucoltattam hogy menjen és rövid úton, áron alul eladtam! Ezúton kérek elnézést attól aki megvette, bár nem ismerem!
Szakért?vel konzultáltam és kiderült hogy a magas nyomás miatt felhevült üzemanyagot a visszah?t? rendszer nem h?ti le eléggé. Így az felmelegíti a tankban lév? gázolajat is. Ez egy id? után legyilkolja a rendszert. Megoldás: Ne engedjük 1/2 alá fogyni a tankot! Ezt ki tudja betartani?
Életemben így még nem jártam meg egy kocsimmal sem!
- Ékszíjtárcsa 2x, magas nyomású szivattyú, magas nyomású szelep, AC pumpa, vezet?ülés, villogó fényszórók.
CitCar Szentendre (azóta befuccsolt)
Pásztor Veresegyház
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 2002 |