Autók » Citroën » Berlingo (1996-2007)

Berlingo Berlingo Multispace Plus 1.6

Csak erős idegzetűeknek!

Választásom erre a típusra az akciós ára miatt esett.
Hallottam, olvastam a vásárlás előtt egyet-mást a citroenről, de nem hittem, hogy ennyire rossz minőséget produkálnak.
Most a magam kárán megtanulom, hogy soha többé nem szabad venni citromot.
Megkerestem a forgalmazót, azzal a kéréssel, hogy mivel egy ilyen gyenge minőségű autóhoz jutottam nem e lehetne, hogy kicseréljék nekem egy másikra. Hát NEM. Jött a válasz mivel szerintük az én esetem egyedi eset és másnak az autójának nincs semmi baja és így másnak nincs problémája sem.
Legyek nyugalommal, majd kijavít a szervíz minden hibát!
Ha csak ezen az oldalon olvasható citroen ítéleteket olvasom, már akkor erősen megkérdőjelezhető, hogy egyedi eset lennék!
Na mindegy!
Szerintem ezeket az autókat nem szabadna 1,5milliónál többért adni és akkor a valamit valamiért elvén elkínlódik vele az ember, de 3,5 millió vagy ennél több nagyon húzós az autóért.
Most már csak egy dolgom van hogy megszabaduljak tőle és a maradék kis pénzemből vegyek egy valami használt és Nem francia autót.

- Minden hétre jut egy hiba!
- Katasztrófa!
- A legnagyobb gondot a motor okozza, mert nem akar elindulni, ha pedig indul, akkor rángat, megáll stb.
- A sebváltót 1-be úgy kell befeszegetni.
- A központizár gyakran magától visszanyit.
- Nagy melegben a motorhűtése nem működik megfelelően, ezért lesni kell, hogy nehogy beálljon a motor, cseréltek valami apróságot, de nem múlt a probléma.
- Nyikorgó első futóműnél is cseréltek valamit, de nyikorog tovább.
- A tolóajtó nem zár rendesen, eléggé huzatos a szigetelése, ezt nem javítják, mondván, hogy az ilyen és ilyen is marad!
- Minden műanyag a belső térben nyikorog, kopog, zörög, egészen megdöbbentő!

Maga a szervízel semmi gondom megpróbálnak mindent megtenni(lehetőségük szerint), arról, hogy ilyen gyenge minőségű az autó, arról pedig nem ők tehetnek.

Fenntartási költség (1) Évjárat 2006
Előző autója? Vanette Cargo Következő autója? Nem citroen!
Verdikt (2.3/10)

Citroën Berlingo 1996 (1996 - 2007)