Autók » Citroën » Berlingo (1996-2007)

Berlingo 1,8 SXI

Bertalan, a családtag

Családi kedvenc, megbízható igásló, az 1,8 -as 90 lovas motorral még megpakolva is meglepően fürge. Család két gyerekkel, nyaralás 2 heti cuccal, biciklivel, kismotorral, babakocsival, + a teszkós bevásárlás vígan elfér benne (illetve 2/3 arányban lehajtott hátsó ülésekkel egy mosógép és egy mosogatógép állítva, a gyerekülés gyerekkel és némi járulékos csomagok + anyós). Kicsit féltünk az 1,8-as motortól, a fogyasztás és a magas kötelező miatt, de nem bántuk meg (kop-kop) ugyanis alacsonyabb a fogyasztása mint az 1,4 -esnek így behozza a biztosítást, és egy sokkal dinamikusabb, izmosabb autót kaptunk, előzéskor nem kell kikapcsolni a légkondit még a Mecseken sem. Nem "Multispace" és ezért néha hiányzik a jobb oldali tolóajtó, de ez csak szokás kérdése. Bent kicsi "dobozhang" de nem vészes, motorja kifejezetten csendes, az oldalszél a magas kasznit meghintáztatja de nem leszek tengeribeteg benne. 7 éves az autó, és most kellet egy két csavart megigazítanom a műszerfal alatt, illetve némi műanyagos mocorgás a csomagtérben, egy-két gumi alkatrész elöregedett, tehát nyáron csere (kb 50e munkadíjal) azt mondták nem s.o.s, de én szeretem rendben tartani az autót. Vásárlás után a frászt hozta ránk: förtelmes kopogás elől, pancser megnézi és azt mondja féltengely, szerencsére nem az volt csak a stabilizátor és néhány franciás apróság (gyári alkatrészek, 35e munkadíjal). Ami rosszabbul esett az a szétesett hűtőventillátor, pont egy nagyobb utazás előtt, de lehet, hogy lelke volt az autónak? nem akart út közben "letérdelni"? (szintén gyári alkatrész, 43e munkadíjal), a kettő között egy új aksi (ismerőstől némi alku után 2 sörért), illetve egy váltózár és egy motortérzár mert lomtalanításkor bepróbálta a kissebbség és lelopta az alu dísztárcsát....költsd el gyógyszerre te ......(baráti áron 60e, de ezt ugye ne tekintsük alkatrésznek). A kezdeti nehézségeket betudtuk egy akkor még 6 éves autó "hisztijének" és azóta összebarátkoztunk. Mindenkinek, főleg családosoknak nagyon ajánlom, a feleségem szerint is egy könnyen vezethető, hálás jószág. Uff.

- stabilizátorpálca; ventillátor, előző tulajnál szervízkönyv szerint kuplung csere

Citroen Wallis, A szervizes fiúkat nem ismerem, de a munkafelvevőt név szerint Somogyi Ádámot mindenkinek bátran ajánlom, első találkozásunkor az autót egy más szervíz által adott téves "diagnózis" miatt féltengelycserére vittük, 2 óra múlva telefon és mehettünk a paripáért, stabilizátorpálca+"apróságok" csere, a különbség kb 100 000 Ft. Simán lehúzhattak volna minket....nem tették, köszi! Jó érzés egy 7 éves autóval és kevés pénzel a zsebemben is ügyfélnek érezni magam! -REMÉLEM EZT EGYSZER ELOLVASSA A VEZÉRKAR IS- Egyébként az egyetlen cég ahol a használt autók esetében kortól függően kedvezményt adnak alkatrészekre, munkadíjra! Nem rossz reklám és így nem kerül vészesen többe mint a sufniszervíz utángyártott alkatrészekkel!

Fenntartási költség (8) Évjárat 2000
Előző autója? uno és még sokminden Következő autója? Berlingo 2,0 hdi vagy 1,6 hdi
Verdikt (8.1/10)

Citroën Berlingo 1996 (1996 - 2007)