A bélpoklos öszvér
Kis élelmiszerbolt üzemeltetéséhez és sajátcélú használatra vettük a párommal, oldalsó tolóajtó nélküli, személyautó-változatot. Persze szállításra is tökéletesen megfelelő. Megbántuk rögtön az 1.4-es motort, mivel elég lomha szegény. Horvát autópályán dombnak fölfelé még az IFA is lehagyott (na jó nem). Bár igen lomha, lassú szegény, nagy a légellenállása is, talán ez az egyetlen, na meg az ebből következő iszonyú fogyasztás, ami negatív oldala. Előző tulaj valami susmussal be akarta magyarázni, hogy gyárilag nem volt az ajtókban zár (a kulcs csak körbe forog bennük), így csak távirányítással nyitható, ami elég necces dolgokat okozhat (hál istennek még nem volt baj). persze kiderült, volt benne zár, csak be van rohadva. kb 70k lenne megcsináltatni. Iszonyú buta riasztórendszere is idegesítő, az a mániája, hogy folyton visszazárja magát, miután kinyitottam, kivéve ha azonnal indítom a motort.
Ami nagyon jó: egyszerű, igénytelen műszerfal, semmi elektronika, ami elromolhat, a motor is megy mint az óra, a célunknak megfelel maximálisan. Kényelmi szempontból jeles, sok kis rejtekhelyre lehet benne mindenféle kacatot dugdosni... Szeretem, mert még sosem hagyott cserben, ha lecserélem, az csak a motor mérete miatt lesz. Légkondi nincs, azt meghagyom a fogyiknak, akik az autót wellness-centernek nézik.
Egyszóval nem bántam meg, egyedül a motor kevés ekkora autónak.
- hengerfejtömítés ereszti az olajat (állítólag típushiba) - elment a világítás a műszerfalban
Francia autók szervize Szeged, Szőreg
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 1997 |