Autók » Citroën » Ax (1986-1998)

Ax 1.4 GT Benzin

Szidike

Amikor megvásároltam egy ismerőstől nagyon féltem tőle. Egyik barátom nagyon kiröhögött, amikor meglátta, azonnal elnevezte mosógépnek. :) Nagyon gyenge design, és gusztustalan hátsó lámpák. :D

Egy ismerősömtől "kaptam" nagyon olcsón. Nagyon!!!
Kis ráfordításssal rendbe rakta apósom, kilakatolta, én pedig festettem, políroztam. Fékcsőveket kicseréltük. 1 éve volt a motor felújítva és a fékek is 90%-osak voltak. aműszakin megfeleltek a fékcső cseréjén kívül nem kellett komolyan hozzányúlni még. A motortartó bakot elrágja elég gyorsan...de ez a nagy erőátvitel miatt van. Olykor rúgom neki, például 1-2 fokozatban, hogy tartsam a tempót az új autókkal a lámpáknál az induláskor. Ilyenkor nagyon hangos, ugyanakkor nagyokat lesnek a 2.0 137 lovas Ford Focus-ok, hogy hová megy a mosógép? :):):):) Lealáztam vele már 1-2 az enyémnél nagyobb tekintéjű verdát, de hát a 740 kg önsúly és az erős motor miatt helyből száll fel.

Hibák:
A műszerfal műanyag katasztrófa. Nem értettem eddig se a csigazabálókat, de ezek után még kevésbé. Kilóméteróra bowdent ne próbálja senki egyedül elválasztani a műszertől, vagy legyen vele egy 5 éves gyerek, akinek befér a keze a műszerfal mögé a szélvédő alatt. Nagyon nagy marha volt, aki megtervezte, vagy aki jóváhagyta. Alapvetően egy nulla ez az autó. Nulla a tervezés, nulla a kivitelezés. Ennek ellenére imádom.

Jó tulajdonságai:
Rakéta. Az autópályán kipróbáltam mit megy. egy alkalommal. 3 személlyel 165 km/h. Utazó sebessége az a 80 km/h, mert itt még nem károsodik a hallószervünk. Ez felett már maxra kell állítani a hangerőt a rádión, mert a motornak olyan a hangja, mintha egy camaroban ülnénk. NA nem olyan sportos, hanem a decibel. :D

Első autónak nagyon jó, szeretem vezetni, de inkább csak vidéken. Bp-en a kátyús utak és a nagy tempó miatt nem élvezem a dolgot. Kátyú és csatt. A műszerfal kemény és szar műanyaga agyon van már törve a rögzítési pontokon. NAgyon vicces!

- ablaktörlő bajuszkapcsoló fokozatok, hátsó ablaktörlő motor, motortartó bak kopik fél évente

Apósom autószerelő. :)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1987
Előző autója? Következő autója? Audi 100
Verdikt (7.5/10)

Citroën Ax 1986 (1986 - 1998)