Hókefélke
1996-ban vettem újként. Nagyságrendi változás volt az addigi Kispolákhoz képest.
Azért ami már elsőre látszott, nem vitték túlzásba a kárpitok használatát. Ahol nem az autó szine látszott, ott is leginkább műanyag volt a takaró elem.
A járgány 805 kilós tömegével jól elbír a kis 1,5D motor a maga 58 lóerejével. Persze itt azért nem kell nagy száguldozásokra számítani, ez kérem városi autó!
Na de sajnos nem Budapestre való. Mármint a futóműve. A rugózással lengéscsillapítással nincs is semmi baj, ellenben rövid idő alatt gyakorlatilag a futómű minden mozgásra képes alkatrésze tönkre tud menni. Egyszerűen gyengék az alkatrészek.
Másik probléma volt az egyik féltengely kb 20 ezernél elkezdett kopogni. Azért ne má! Szerelő közölte, hogy felújításra szorul. Elöször azt hittem viccel. Aztán következett a másik oldal. Majd ez így folytatódott tavább :-(
Mással igazából nem volt problémám. Ja még egyszer tönkrement a tolató lámpa kapcsolója. 1200Ft és 5 perc alatt kicseréltem.
Az elönyökről is pár szót. Kis mérete alapján jó városi autó. Sok olyan helyre be lehet támasztani ahova más nem fér be!
Fogyasztás: Na itt kezdődnek az igazán elönyös dolgok. A rekord 38,3 liter gázolajjal 1172km! Pedig tele lett tankolva!!! Igen az 3,26l/100km! mondjuk azért nem volt egy száguldás. Szimplán csak nyaraltunk az Örségben ahol amúgyis lassabb az élet.
A tipikus vegyes használat melett 4,5-5 liter. Csak város télen 5,5 liter. Autopálya 130 5,5 liter.
Szeretni szerettem vele közlekedni, de a fentartása nem igazán olcsó a javítások miatt. Ezért 6 éves korában amikor lehetőségem volt rá, megszabadultam tőle.
- Még felsorolni is sok!
- Jobb féltengely, bal féltengely. Kanyarstabilizátor bekötése jobb oldal. Jobboldali gömbfejek mind, bal oldal alsó gömbfej. Jobb féltengely újra.
Citroen Nagy
Sramek Imre 20-9351215