A laza lötyögős
Fantasztikus autó,kivül-belül,dinamikusságával,és eleganciájával.A kényelmét csak azért osztályoztam 9-esnek,mert az egybepados,elől-hátul 3 személyes ülések oldaltartása a nullával egyenlő,bár én tudtam kapaszkodni a kormányba.Egy éven keresztül napi használatban volt,kb 150 kilóméter naponta,zömében Budapesti forgalomban,megbizhatóan.A leirt problémák inkább mindig csak a hosszabb állások után jelentkeztek,ergo:ezzel mindig menni kell! Vezetésénél viszont figyelembe kellett venni a több mint két méteres szélességét,a kéttonnás önsúlyát,és azt,hogy a régimódi futómű hátsókerékhajtással nem túl stabil benyomást tesz az emberre első alkalommal vezetve,de meg lehet szokni,sőt,akár szeretni ezért.
A 6600ccm motor teljesitménye és forgatónyomatéka addig el sem képzelhető,amig ki nem próbálja az ember!Bár nem a gyári motorja volt, (eredetileg 5700 Chevy blokkal szerelték)nem bántam meg,hogy ezzel került hozzám,többek szerint is ez az egyik legjobban sikerült GM motor.
Összességében:köszönöm a sorsnak,hogy lehetett ilyen autóm!
- Mivel használtan, öregen,és nem éppen megkimélten vettem,ezért sok mindent azonnal cserélnem kellett:motortömités garnitúrát,e-h fékbetéteket-fékpofákat,gumifékcsöveket,és a komplett elektromos kábelköteget.A karburátor gányolva volt,a felújitó készlet beszerelése ,és a karbi beállitása utánsemmi gond.
- Két év múlva a hátsó szilentblokk garnitúra ment tönkre,egyszer a vizhűtő lukadt ki,később a fűtőradiátor,majd generátor és öninditó csere.
S.K.
Fenntartási költség | (4) | Évjárat | 1973 |