Őrült, nyers-elegáns orgia
Mindenki óva intett tőle. "Ámerikai, meg fogyasztás, meg magyar utak..." Hát nagyjából az összeset megcáfolta. Amerikai létére elég megbízható járgány, a fogyasztását még én sem hittem el, pedig imádom hallgatni a hangját 6000-es fordulatszámon. A magyar utakat is meglepően jól bírja, bár azért életveszély vele Budapesten száguldozni. A legmagasabb fekvő rendőrön is átmegy koccanás nélkül ha elég lassan mész. Az autó teljesen alkalmas hétköznapi használatra is, kivéve télen és nyálkás időben. No vezetni azért tudni kell, nem egy Mercedes, ami minden hibádat korrigálja. Ezt tapasztaltam egy kanyarban egy padkával való találkozáskor. Tanulság: aki gyakorlatlan, ne kapcsolja ki az elektronikát közúton.
Először baromira zavart, hogy mindenki néz, de megszokható. Jól lehet ismerkedni és meglepően normálisan állnak hozzád az emberek, 99%-a nem tart bunkó apuci kisfiának. Sokat kell kérésre túráztatni :)))
A hangja és a gyorsulás elképesztő. Autópályán 180-nál padlógáz... ugyanúgy gyorsul mint állóhelyzetből. A hangja ilyenkor is észvesztő, nem lehet nem beleszeretni.
Az automata váltó nem a kedvencem, de nem rossz. A fékhatás sem világbajnok, de abszolút megfelelő, csak a nagyobb tárcsákkal kell rendelni.
A belső megszokható, nem egy "hűdedizájn", főleg a kijelző katasztrofálisan gyenge, de ki figyel erre :) A Bose rendszer jól szól, de kevés a hangfal és az erősítő sem egy extra, szóval ez cserélendő... Nem sok kényelmi extra rendelhető, de összességében imádnivaló autó, kis gázzal egy kezdő vezető is elboldogul vele, ha megszokja a pingpong asztal hosszúságú orr részt...
- Ajtónyitó szenzor hibája, elég ciki, mikor a parkolóban rángatni kell és nem nyílik. Javítás 7200 forint - mondjuk ez vicces.
Egyszer voltam vele Székesfehérváron márkaszervizben (mikor még volt). Egy szenzort kellett megtisztítani a korrodációtól (hajó - sós pára), de minderre nem ők jöttek rá, miután 3 teljes órán keresztül vizsgálták, majd széttárt kézzel közölték, hogy nem tudják, mi a gond.
Budaörsi reptérnél van egy ipartelep, ott van egy srác, aki régóta foglalkozik Corvette-el. Ők oldották meg az üzembehelyezésnél a hátsó lámpa problémámat és az ajtónyitó szenzort is + olajcserét. Illetve volt egy elég kemény padkázásom, szinte teljes futómű csere bal oldalon. Nagyon korrektek és hozzáértők voltak, bár a "garázs-környezet" kicsit bizarr volt egy közel 20 milliós autóhoz. Viszont árak és hozzáállás abszolút rendben.
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Vectra C 2005 | Következő autója? | Mercedes E 2009 (második autó) - sportkocsi nem kell másik |
Verdikt | (7.7/10) |