A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Chevrolet Usa » Blazer (1973-1992)

Blazer K 5 

Az ítélet értékelése
5,0(1 db)

A K 5-ös ügynök

Szöveges ítélet

Elsőként annyit, hogy ugyan a rovatcímben az szerepel, hogy ilyen és ilyen autók Magyarországon. Nos, én éppen külföldön élek (Kuwait), mindemellett folyamatosan böngészem a TC rovatait, így gondoltam megosztom tapasztalataimat autómról.
Sokat tépelődtem hogy milyen autó felelne meg, tekintve arra, hogy mire használom (munka), milyenek a közlekedési feltételek (Kuwait vezeti a halálos közlekedési balesetek negativ listáját, sajnos), és fenntartási költségek (üzemanyag-kb 43Ft/liter, a legolcsóbb alkatrész GM).
Az autó bár csak kétajtós borzalmasan nagy. Több mint 2 méter széles. Iszonyú magas. Kilencéves(!) sógornőm, csak segítséggel tudott felmászni az ülésbe. Ha a hátsó ülést előrehajtom, kis gyömöszöléssel talán beférne a feleségem imádott Suzuki Grand Vitara-ja. Számomra vonzó az itt kötelező és elengedhetetlen légkondicionálón kivül semmilyen komfort elektronika és hasonló kütyü nincs a járgányban. Így nincs ami elromoljon!!! A motorja szinte elnyühetetlen, bár kompresszió mérésnél a Sri Lanka-i szakember gyenge 60%-osnak itélte a motor állapotát. Ennek ellenére köhögés,tüsszögés, lényegesebb olajfolyás nélkül végzi mindennapos dolgát. Erőlködés nélkül! A gyenge pontja a kormányű! Bár a kormányzás hála az óriási szervónak egy ujjas. A kormánymű ontja magából az olajat. Kiváncsiságból megnéztem pár hasonló évjáratú modellt, mindegyik hasonló módon úszott az olajtól a bal elején. A szerelő szerint ideiglenesen visszaszorítható a szivárgás a gumigyürük cseréjével, de talán ha egy évig tart, utánna ismét jelentkezik. Mivel előző gazdája a tengeren használta, hajót vontatni (vízre rakni , majd kihúzni azt) a kipufogó rendszer a sósvíztől gyakorlatilag eltünt. Pótlása után a motor járása kisimúlt és lecsendesedett. A viszonylag nagy motorteljesítmény ellenére nem egy vágtagép. Talán az ósdi 3 sebességes automataváltó miatt. Igazán komolyellenfél azért nem nagyon akad az utakon, bár a luxus sportkocsik
mellett a forgalomban szereplő járművek jelentős része valamilyen terepjáró.
Összegezve: úgy érzem megtaláltam azt a gépet amely képes kiszolgálni a mindennapokban. Alacsony karbantartási költségei (helyi) megnyugatóak, minden gyári új vagy utángyártott alkatrész raktárról beszerezhető hozzá bagóért, ha mégsem akkor irány a bontó.... Egy kisebb városnyi csak az amerikai autós rész.
Úgy érzem lassan ez az egy hely marad a világon ahol nem kell különösebben foglalkozni az üzemanyag árával, biztosítással és beteges adókkal. Otthon soha nem engedhetném meg magamnak, hogy egy több mint ötezer köbcetis benzines motornak adjak enni nap mint nap.

Hibalista

- Kormánykapcsoló, egy saru kiégett, ettől elment a légkondi,
- jobb hátsó lámpa, csatlakozó, elfáradt, nem kapott áramot,
- kipufogórendszer eltünt a rozsda miatt...., komplett csere

Ide hordtam szervizbe

Értékelése:

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1987
Kényelem (5) Használati időtartam 0 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (10) Vezetett km 0
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 20 l
Előző autója? RAM V8 Magnum Következő autója? ?
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (7.4/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Chevrolet Usa Blazer 1973

További ítéletek (3 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)