Ügyes, fürge "katicabogár"
2006. februárjában vettem a Sparkomat. Mivel előtte Trabant 601-esem volt, nem hasonlítom ehhez. Féltem, hogy a nyolcszázas motor kevés lesz, de kellemesen csalódtam, bár a vezetési stílusom elég óvatos, érződik, hogy van benne még tartalék. Jól és biztonságosan irányítható, parkolásnál remek, a fogyasztása meg csodálatos. Néha nem értem, hogy lehet még benne benzin...
Bár kívülről nem látszik, tágas belül, rendszeresen ülünk benne öten, és senki sem préselődött, bár igaz, inkább alacsony/közepes termetűek vagyunk. Külön tetszik a családomnak, hogy nem úgy kell "belehuppanni", hanem magasabbra beülni, ezért főleg nagyszüleim hálásak. A csomagtartó nem túl nagy, de pár táska jól elfér benne.
Nekem a hátsó rész kicsit gagyisnak tűnik a kerek lámpákkal, de ez ízlés dolga, nem is lényeges. Ami viszont tényleg hiba, hogy a hátramenettel néha kell csatázni. A felkapcsolásokat elég hamar igényli, ez nem tudom hiba-e, vagy csak engem zavar. Kilencvennél már kicsit hangoskodik. A sebességmérő középen megszokható, semmivel sem macerásabb, mint ahogy előttem találóan írták, a kormány mögé kukucskálni. Szép a zöld háttérvilágítás. Viszont a vezetőülés néha nyikorog.
Szóval nem egy ferrari (bár az enyém piros), pláne, ha többen ülnek benne, de átlagos vezetési stílushoz megbízható, kellemes kis jószág, még hosszú távra is.
Nagyjából ennyi.
- Jobb első izzócsere