Igényesebb kistestvér
Az autót a feleségemnek vettük, de egyel?re még én használom. El?tte Matizunk volt, szóval ahhoz képest van összehasonlítási alapom. Igaz a Matiz alap volt, ez meg Star modell, de érezhet?en igényesebb kialakítású és sokkal jobb min?ség? mint a Matiz. A motor teljesítménye ugyanaz, de a szervókormány remekül ma?verezhet?vé teszi a kocsit. Apropó kormány. A kialakításával nincs bajom, a fogása kimondottan tetszik, megfelel? vastagság?, kényelmeses "puha", szinte gumi érzetet kelt. A különböz? kapcsolók is hasonlóan puhább m?anyagból vannak. Feldobja a bels?t az autó zöld szinével harmonizáló kárpit, ajtóberakás és kijelz?-háttérfény. Személy szerint nekem nem tetszik a középre helyezett kilóméteróra, dehát úgy néz ki ez lesz a trend. A Matiz kicsit bamba, de aranyos kerek lámpájához képest a Spark inkább huncutt benyomást kelt.
Els? hétvégéjém beleraktunk 700km-t, f?leg országúton, nekem hosszabb távon is kényelmes 175cm-mel semmimet nem vágom, ütöm be. Ketten csomagokkal bátran indulok országon belül bárhová.
A 0.8-as motortól senki nem várt csodát, a 90-110 km-es utazótempót kényelmesen viszi, persze egy el?ttem 80-nal men? akármi el?zéséhez már sokat kell figyelni hogy elég hosszú szabad pálya legyen. Autópályán inkább kellemetlenül éreztem magam. Hegynek felfelé meg nem árt kikapcsolni a légkondit.
Amit negatívumként említenék, az, hogy a váltó elég pontatlan, a hátramenet kapcsolásakor van hogy újra kuplungolni kell. És sajnos kopogós lesz, mint a 15e km-t futott bérMatizban amit vezettem. Még nem kopog, de már érezhet? az el?szele.
Összességében nekem tetszik és már ezalatt a b? egy hét alatt belopta magát a szívembe.
Két hónap alatt belekerült 8500kilométer. Eddig semmi baja, még a motorháztet? alá be se néztem.
Na benne van 27000km-el. Eddig annyi történt, hogy kiégett az elős két tompított. Először ugye az egyik. Az ilyen nálam 3 hetes probléma. 1 hét realizálni mi történt, 1 hét a megoldáson agyalni. 3. a fényszóró csere. Ezt már ő kényszerítette ki, amikor hajnalban kiégett a másik is, és a 250km-es utazásra nem akartam vakon elindulni.
A váltó nem lett kopogós (ezt lekopogom) szóval eddig minden pöpec továbbra is.
- Semmi
Lásd els? pont