Autók » Chevrolet Korea » Spark (2005-2009)

Spark 0.8 Style

A Magyar valóságnak pont megfelel!

Arra amire egy ilyen autót vásárol az ember fia, tökéletes! Olcsó, fürge, és nem eszi le a "gatyámat"! Eljutunk vele "a"-ból "b"-be, minden csoda és allűr nélkül. Mérete...nos nem a pullmann kategória, de ez most nem a kényelem miatt lett vásárolva, hanem mert kellett egy második autó a Feleségemnek. Én nyertem meg. Egyszerűen beleszerettem, pedig a saját gép egy Lacetti volt. Most a párom használja a 2 gyermekemmel, ami nem is baj, mert a Spark biztonsága (főleg hátul) valószínűleg nem versenyezhet a Lacettiéval. Felszereltsége megegyezik a nagyobb testvéréével, A/C, 2 légzsák, ABS, szervó, elektromos csomag...pedig a fapados is elég lett volna. Jó árat mondtak, így egy komoly felszereltséget kaptam. Sokat használom az autót, rengeteg a vidéki út, de Bp. is heti 3x a palettámra kerül. A fogyasztás még sosem szaladt el a 6 liter fölé, sőt, ha időben indulok, még az 5 litert sem éri el. Magas, keskeny nyomtávú autóról beszélünk, ennek minden előnyét, de sajnos hátrányát is "élvezhetjük". Beszállni, kiszállni könnyű, az ajtók elég tágra nyílnak. 120 kg-ommal nem kényelmetlen a vezetőülés, bár térdnél zavaró lehet a középkonzol belógása. Megoldás: 1 katt az ülésen hátrébb, és még így is jól elérhetőek a pedálok, a kezelőszervek. A középre helyezett műszerek megszokása 1 nap volt, a csomagtér kilincsének hiánya még most is tart... Érett, megfontolt vezetés mellet kellemes meglepetés a 3 henger halk duruzsolása, és a beltér zörgésmentessége. A 4 hangszórós alap rádió még halkan is jól érthető. A havat az autó mérétei miatt kb. 2 prc alatt le lehet söpörni róla, beindítás után, ha hagyjuk egy pár percig járni, már a belső levegő hőmérséklete is kezd emelkedni, ami az ilyen kis motoroknál nem jellemző. (2 db 1literes Suzuki tapasztalatában írom) Igazi lóti-futi autó, csak dícsérni tudom. Ja! Szervízbe a kötelezőkön kívül az ablaktörlő lapátok cseréje miatt, és a belső világítás mini izzómérete miatt kellett vinnem, és soha nem kellett a Család kasszáját kiüríteni miatta! Remélem, még sok kilométeren keresztül lesz jó utitársam.

- A kopó gumialkatrészeken és izzón kívül: SEMMI!
- A kötelező szervíz díja pedig meglepően olcsó!

Chevrolet Katona, Gödöllő, Dózsa Gy. út 88-90. Készségesek, gyorsak, korrektek, nagyon családias a légkör.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Escort 1.8D Caravan Következő autója? Háát...egy Cruze jól esne, de ha ilyen marad, hát nem bánom!
Verdikt (8.3/10)

Chevrolet Korea Spark 2005 (2005 - 2007)