Szomjas, latinos szerető?
Nagy örömmel vásároltam meg életem első új autóját, egy ezerhatos 110 lovas gyönyörű szép fekete színű 5 ajtós Lacetti SX-et. Az autó nagy, kényelmes és biztonságosnak is tűnik. /bár a tesó Aveo alaposan leszerepelt/ A külcsínt szerintem nagyon eltalálták. Főképp a fenekét. Mint egy igazi latin bombázó. Én a 190 cm magasságommal vidáman elférek és még magam mögött is el tudnék utazni hosszú távon is. Ennek a csomagtér itta meg a levét, ami lehetne nagyobb is, de nem mindíg nyaral az ember ugyebár. A futómű nagyon király, az angliai mérnökök jó munkát végeztek. A motorral sajnos már nem vagyok maradéktalanul elégedett. A 110 ló valahol Korea és Pécs között szétszaladhatott, mert a menetteljesítmények nagyon silányak. Egyszerűen nem és nem és nem akar menni, ami lehet hogy a rossz váltó miatt van. A váltón a 4. és az 5. elég távol esik egymástól. Ez főleg a feleségemet zavarja. A fogyasztás katasztófális. Városban simán benyalja a 10 litert és még csak nem is dinamikus emellett. Hosszú távon, sztrádán kedvezőbb a helyzet, de ott talán jobban is érezni a 110 lóerőt. A végső döfés számomra az oly fontos és szinte nélkülözhetetlen légkondi volt. A nyári melegben a légkondinál néha többet ért a letekert ablak, mert a lengedező szellő több hideget csinált mint az én kedves autóm. Persze kipróbáltam és ősszel a 10 fokban egész szépen muzsikált.
Mindent összegezve megbántam döntésemet, hogy sevit vettem. Én Hyundait cseréletem Chevrolet-Daewoora, de egyvalamit megtanultam, mégpedig hogy a GM-ből többet nem kérek. Marad Ázsia. Mindent összevetve viszont ilyen jól felszerelt, nagy és kényelmes autót nehéz még mindíg találni a piacon.
- Nem történt ilyen.
Chevrolet Sántics Pécs. korrekt, alapos.
Fenntartási költség | (3) | Évjárat | 2005 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 20000 |