Autók » Chevrolet Korea » Lacetti (2004-2009)

Lacetti 1.6 SW Platinum + LPG

Szeretnivaló és megbízható benzinfaló :)

Először is féltem kicsit Koreától. De végül belevágtam és nem bántam meg, sőt!
100.0000 Km-rel, szervízkönyvvel vettem márkakereskedéstől, fél év garanciával. És ami fontos, áron alul.

Hátrányok: Nem értem miért csak egy része puha műanyag a műszerfalnak, kicsit minőségromboló hatása van. Ennek a típusnak még gagyi világosszürke a kárpitja, később (fél év múlva) már modern fekete-ezüst, na az már jól áll neki. Két hatalmas baja van az autónak. A motor és a váltó. Motor: nem pörgős, lomha (kivéve 100 felett) és annyit eszik, mint még egy autóm se. 1.6-os és 9 liter benzinból, gázból meg bekap 10 litert. És még nem is sportos. (1.6-os előző F Astrám azért kicsit jobban pörgött max 8 liter mellett). Váltó: tipikus Opel, hosszú úton, és kicsit nyögve-nyelősen megy. De megszokható azt hiszem, csak ne egy Japán kocsiból ülj át ebbe. Astrából átülve még jobbnak is bizonyult. Az szerintem elég gagyi, hogy a legnagyobb felszereltségű változathoz sem jár fedélzeti számítógép, tempomat...

Előnyök: Nagyon sok van. Gazdag felszereltség, mely tartalmazza az esőszenzort, digitklímát, 4 légzsákot, 4 tárcsafékes, ABS-es fékek, menetstabilizátor, kipörgésgátló, 35 lemeztes kormányról vezérelhető CD-tár, 3 12 V-os csatlakozó, 4 elektromos ablak, sebességfüggő szervokormány...
Az autó kényelmes, futóműve is nagyon jól működik. Hátul a lábtér kategórián feletti, teljesen hátrahúzott első ülések mögött még annyi a lábtér, mint a hasonló kategóriában a maximum tér. Kombi, de csomagtere nem túl nagy (ezért van nagy lábtér), de ezt ne is rakodásra vegyük, 5-6 utazótáska így is befér a kiránduláshoz. Fékek megfelelően működnek.
Olajat nem zabálja úgy, mint az Opel Ecotec-motorok, viszont gyorsításkor nagyon tud bőgni, gyorsítani viszont csak megkésve képes.
Eddig még nem hagyott cserben az egy év alatt, izzókiégéseken kívül (külső-belső) még problémám nem volt vele.
Beszereltettem az LPG-t. Megérte, 40%-al csökkent az üzemanyagköltségem. A motornak is jó a gáz, mert nem kormolja, így mindig tiszta és lerakódásmentes marad. Időnként persze benzinnel is megyek kicsit, de az elhanyagolható.
A digitklíma nekem tetszetős kinézetre és kezelhetőségre, kétséges azonban, hogy mennyire tudja hány fok van az utastérben, mert télen ha beállítok 26 fokot automatán, akkor van vagy 20 fok... Nyáron a klíma nem bírja, teljes fordulaton nyomja a ventillátort, és még így is csak elviselhető a hőmérséklet az utastérben. Haver Focusában 2-es ventillátorfokozat mellett már dideregsz... A CD-tár bár kicsit lassan működik, de jól működik, döccenőkkor sem akad meg a lejátszás.
Elől-hátul kartámasz, és pohártartók.

Én bátran ajánlom mindenkinek a Lacettit. Ha tehetitek, inkább Platinum felszereltségűt vegyetek, mert használtan már árban nincs nagy különbség, viszont ilyen felszereltségű autót más márkáknál vagy sokkal drágábban lehet megvenni. Ha lecserélném, akkor Lacettire cserélném (fiatalabb, új kárpitosra).

- Sebességfüggő szervokormány jeladója (garanciában cserélve).

Újhelyi Autó Kft. (márkaszervíz) - messzire elkerülendő! Saját maguk vallották be, hogy ők nem értenek a Chevrolet-hez. 4 márkával kereskednek amúgy.

Euro-Service Plus Kft. (Debrecen) - Megbízhatóak, és mai viszonylatban még jól is végzik a dolgukat. Őket ajánlom.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2005
Előző autója? Astra F Következő autója? Lacetti vagy Cruze
Verdikt (8.6/10)

Chevrolet Korea Lacetti 2004 (2004 - 2007)